STRAVIČNA SAOBRAĆAJKA U CENTRU BEOGRADA: Sudar kamiona, autobusa i auta, 16 povređenih, 1 na reanimaciji!
Foto: Printscreen/Facebook

Težak udes kod Londona

STRAVIČNA SAOBRAĆAJKA U CENTRU BEOGRADA: Sudar kamiona, autobusa i auta, 16 povređenih, 1 na reanimaciji!

Crna Hronika -

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ulici Kneza Miloša 12, na raskrsnici kod Londona, povređeno je 16 osoba.

foto: Printscreen/Facebook

Od toga, tri osobe su teže povređene, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Nesreća se dogodila kada je putnički automobil udario u autobus, koji je potom udario u semafor, te je semafor pao na kamion.

Tri osobe su teško povređene u nesreći, od kojih je jedna, iz putničkog vozila, prevezena na Odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra. Druga teško povređena osoba je, takođe, iz putničkog vozila, dok je treća vozač autobusa. Navodno, sudarili su se gradski autobus na liniji 74, kamion za dostavu hrane i putnički automobile. Povređeni su prebačeni u Urgentni centar, a kod dve osobe konstatovane su teške povrede. Hitna pomoć dobila je poziv da je došlo do nesreće u 05:34 časova, a na lice mesta upućeno je pet ekipa, od kojih su četiri bile lekarske, i jedna transportna. Ostale povređene osobe su zbrinute na licu mesta, a Hitna pomoć je s intervencijama završila u 06:12 časova. Zbog istrage i zbrinjavanja putnika, saobraćaj u tom delu grada bio je obustavljen, ali je tokom jutra normalizovan.

Ukupno 16 pacijenata zbrinuto je u Urgentnom centru jutros nakon nakon teške saobraćajne nesreće u centru Beograda, od kojih je dvoje životno ugroženo, izjavila Šef ambulante za reanimaciju Urgentnog centra u Beogradu Marija Milenković. Dva pacijenta su u ambulanti reanimacije, u kojoj se zbrinjavaju životno ugroženi pacijenti, rekla je doktorka Milenković.

"Oba pacijenta imaju povredu koštano-zglobnog sistema, gornjih i donjih ekstremiteta. Jedan je odmah upućen u operacionu salu sa povredama unutrašnjih organa trbuha, a drugi u jedinicu intenzivnog lečenja", dodala je ona.

(Kurir.rs/J.Ivić/RTS/Foto: Facebook/Dača Stanisavljević/Policijske patrole BGD)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SAOBRAĆAJNA NESREĆA U UBU: Kamion pri punoj brzini se prevrnuo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track