(FOTO) ŠEST MESECI ZATVORA ZA MAJKU MALOLETNIKA KOJI JE ZAPALIO ČOVEKA U NOVOM SADU: Delikvent smešten u popravni dom gde će ostati i dalje
Foto: Slađana Stojanović

presuda

(FOTO) ŠEST MESECI ZATVORA ZA MAJKU MALOLETNIKA KOJI JE ZAPALIO ČOVEKA U NOVOM SADU: Delikvent smešten u popravni dom gde će ostati i dalje

Crna Hronika -

Draginja Jovanov (49), majka dečaka koji je u decembru 2016. godine, noću na ulici, zapalio beskućnika Dragutina Todorčevića (64) iz Futoga u Novom Sadu, osuđena je na šest meseci zatvora zbog grubog zanemarivanja maloletnog deteta. Okrivljena je bila prisutna izricanju presude, a zakonom je za ovo krivično delo zaprećena kazna do tri godine zatvora – kaže za naš list, Tijana Jakovljević, portparol Osnovnog suda u Novom Sadu.

Majci je, inače, 2. Februara prošle godine, na predlog Osnovnog tužilaštva, posle saslušanja, određen pritvor da bi se obezbedilo njeno prisustvo za nesmetano vođenje postupka, kao i zbog opasnosti od bekstva, ali posle samo jednog dana prevedenog iza rešetaka, ona je puštena. Za njom je bila tri puta raspisana poternica, jer pozivi na suđenje nisu mogli da joj se uruče na prijavljenoj adresi.

foto: Slađana Stojanović

- Na ročištu krajem aprla, izvedeni su svi usvojeni dokazi, nakon čega je završen glavni preteres. Postupajući sudija je istog dana i izrekla presudu kojom je okrivljena Draginja Jovanov osuđena na 6 meseci zatvora. Na ovu odluku suda stranke u postupku imaju pravo žalbe drugostepenom sudu – kažu u Osnovnom sudu.

Da podsetimo, Draginjin sin tada dvanaestogodišnjak je u decembru 2016.godine, oko 3.30 sati sa još jednim vršnjakom i jednim 13-godišnjakom, na Bulevaru oslobođenja 21 u Novom Sadu, zapalio novine i bacio ih na Todorčevića koji je spavao na dušeku pokriven kartonima. Vatra je buknula, a nesrećni čovek je zbog teških opekotina, nekoliko sati kasnije preminuo u Urgentnom centru, dok je a dvanaestogodišnjake sa drugarima pobegao.

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: Slađana Stojanović

Tada je maloletnik za naš list rekao: “Upalio sam novine i bacio ih na tog beskućnika i njegovog prijatelja. Bilo mi je dosadno i rekao sam drugovima: „Hajde da se malo zabavimo.“ Nisam znao da će da izgori”.

Inače, dvanaestogodišnji dečak, koji je najpre nosio očevo, a zatim uzeo majčino prezime, posle nemilog događaja je smešten u Vaspitno-popravni dom za maloletnike u Pančevu.

(Kurir.rs/S.S./Foto: Slađana Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track