SUKOBI U KLANU DOVELI DO LIKVIDACIJE: Miloradović ubijen jer je uticaj Luke Bojovića  počeo da slabi?
Foto: Damir Dervišagić, PrintScreen

ubistvo na karaburmi

SUKOBI U KLANU DOVELI DO LIKVIDACIJE: Miloradović ubijen jer je uticaj Luke Bojovića počeo da slabi?

Crna Hronika -

Dragoslav Miloradović (43), koji je ubijen u ponedeljak uveče ispred auto-perionice na Karaburmi, bio je kum i najbolji prijatelj Luke Bojovića. Miloradović je ostao je odan prijatelj Luki i njegovoj porodici, čak i posle njegovog hapšenja u Španiji. Bio je uz njih i brinuo se o njima, naročito otkako je Nikola ubijen, a Vuk Bojović preminuo.

foto: Damir Dervišagić

- Policija još provera šta bi mogao da bude motiv likvidacije. Zasad se istraga vodi u dva pravca, jedan se odnosi na preuzimanje poslova Luke Bojovića, koji je u zatvoru u Španiji, dok je drugi osveta u krvavom ratu porodica Šaranović i Bojović, koji je počeo još 2009. i dosad je odneo brojne žrtve.

Prema jednoj od verzija ovog tragičnog događaja, motiv ubistva bi mogao biti i raskol u preostaloj ekipi Luke Bojovića zbog raspodele novca koji se zarađuje kriminalnim poslovima, a najviše od prodaje narkotika. U središtu policijske istrage sada su najbliži saradnici ubijenog, ali se ne odbacuje mogućnost da je počinilac i neko iz suparničkih kriminalnih grupa.

Prema toj verziji, Luka Bojović ne može da drži sve konce dok je iza rešetaka, zbog čega je njegov uticaj opao, pa je moguće da su njegovi saradnici počeli da se međusobno sukobljavaju.

foto: Damir Dervišagić

Prema nezvaničnim informacijama, Miloradović je najviše sarađivao sa Filipom Koraćem, koga nazivaju desnom rukom Bojovića, koji se u poslednje vreme dovodi u vezu sa nekim likvidacijama, kao i sa nemirima na južnoj tribini tokom fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Partizana. Kada god bi Korać došao u Srbiju iz inostranstva, najčešće Holandije, prvo bi se nalazio sa Dragoslavom. Njih dvojica su sve poslove zajedno završavali. Miloradović je bio jedan od glavnih ljudi za finansije i logistiku. Postoje određena saznanja da je baš on organizovao ulazak novca od narkotika u Srbiju. Pare su stizale skrivene u kamionima. U tom poslu su mu pomagala braća iz okoline Beograda. Taj novac je korišćen za dalje grananje poslova, ali i za plaćanje advokata, troškove suđenja, a deo legalnih poslova pripadnika ove kriminalne organizacije koristio se za pranje para - otkriva nam naš izvor.

foto: Damir Dervišagić

Navodno,i auto-perionicu ispred koje je ubijen Dragoslav otvorio je Nikola Bojović, a njegov brat Luka i Miloradović su vodili posao. Kada je Nikola Bojović ubijen 2013. godine, auto-perionica prevedena je na ime Dragoslava Miloradovića, ali je on tu radio za platu. Moradović je svojevremeno krivično gonjen za nelegalno posedovanje oružja. Bio je i pod policijskom prismotrom zbog narkotika, ali nikada nije za to osuđivan niti privođen. On se kao Bojovićev saučesnik sumnjičio za falsifikovanje javnih isprava, ali je oslobođen tih optužbi. Za nedozvoljeno držanje pištolja osuđen je uslovno, i to šest meseci zatvora s rokom provere od tri godine.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track