LUDILO! NEVEROVATNA ODBRANA KREATORA DARKA KOSTIĆA, OPTUŽENOG ZA SEKSUALNI NAPAD NA DETE: Dečak je mene proganjao, lupao mi na vrata...
Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

OTKRIVAMO

LUDILO! NEVEROVATNA ODBRANA KREATORA DARKA KOSTIĆA, OPTUŽENOG ZA SEKSUALNI NAPAD NA DETE: Dečak je mene proganjao, lupao mi na vrata...

Crna Hronika -

Darko Kostić, modni kreator i dizajner i venčani kum Jelene Karleuše, na saslušanju je negirao optužbe petnaestogodišnjeg L. J., učesnika „Grandovog“ takmičenja u pevanju „Neki novi klinci“, koji je u prijavi policiji naveo da mu je Kostić tražio da skine garderobu „da bi se mazili“.

Tvrdi da nije napastvovao dečaka... Darko Kostić
Tvrdi da nije napastvovao dečaka... Darko Kostićfoto: Dragan Kadić

Kostić je u policijsku stanicu došao u ponedeljak u 23 sata, nakon što je, kako je rekao, u medijima pročitao da je za njim raspisana potraga zbog tvrdnji maloletnika da ga je napastvovao. Tokom davanja izjave inspektorima dizajner je istakao da je maloletnik izmislio celu priču i da je ga je praktično proganjao.

Poznaju se iz emisije

- L. J. poznajem iz muzičkog šoua „Neki novi klinci“. Hteo je da bude foto-model, nekoliko puta je bio kod mene i insistirao da ga fotografišem. Slikao sam ga, ali sam mu odmah rekao da nema ni visinu, a ni talenat za taj posao. Međutim, on je nastavio da mi piše na Fejsbuku. Toga dana došao je na vrata i lupao i lupao. Nisam hteo da ga pustim unutra, ali on je bio uporan, nije hteo da ode. Na kraju sam otvorio vrata i tada sam ga gurnuo, i moguće da sam mu tada možda pocepao majicu. Na tome se sve završilo. Ne znam zašto je posle rekao to što je rekao - ispričao je navodno Kostić na saslušanju u policiji.

Njegova izjava u potpunosti se razlikuje od onoga što je mladi pevač nekoliko dana ranije ispričao u policiji. Naime, on je izjavio da ga je Kostić polno uznemiravao tako što mu je tražio da skine pantalone kako bi ga slikao za modni časopis.

Izneo ozbiljne optužbe... L.J.
Izneo ozbiljne optužbe... L.J.foto: Privatna Arhiva

- Dečak je ispričao da ga je ranije Kostić fotografisao u stanu na Novom Beogradu. Prema njegovim navodima, tog dana je došao kod kreatora da mu traži novac za fotografije, ali umesto da mu plati, Kostić mu je navodno rekao da skine pantalone da napravi još fotografija za časopis. Kada je L. J. to odbio, navodno mu je kreator rekao da želi da se „malo maze u krevetu“ - priča izvor Kurira šta je petnaestogodišnjak ispričao o kobnom danu. Prema rečima dečaka, kada je odbio poznatog kreatora, on je nasrnuo na njega, udarao ga rukama i tako mu pocepao majicu.

Kostić je venčao... Jelena Karleuša
Kostić je venčao... Jelena Karleušafoto: Dragan Kadić

Dodatne provere

Ove navode dečaka policija proverava, a kako Kurir saznaje, postoje sumnje da L. J. nije jedina žrtva poznatog dizajnera.

- Zbog različitih verzija o kritičnoj večeri L. J. i Kostića, Treće osnovno tužilaštvo naložilo je policiji da izvrši dodatne provere i utvrdi šta se zaista dogodilo. Tek kada bude prikupljeno sve što je traženo i kada se izvesti tužilaštvo, biće odlučeno da li će protiv njega biti podneta krivična prijava. Postoje indicije da ovo nije jedini slučaj, i to se trenutno proverava - otkrio je izvor Kurira upućen u istragu. On je objasnio da je poznatom kreatoru u ponedeljak uveče izjava uzeta kao građaninu i da on još uvek nije osumnjičen.

Nigde ga nema

KOSTIĆ PROPAO U ZEMLJU

Ekipa Kurira posetila je juče zgradu na Novom Beogradu u kojoj živi Darko Kostić. Pozvonili smo na vrata, ali niko nije otvarao. Oko četrnaest časova je došla njegova majka, ali ona nije želela da komentariše optužbe protiv njenog sina. Posetili smo i njegov atelje u centru grada, ali on je bio zaključan.

REAGOVANJA

foto: Dragan Kadić

Verica Rakočević, kreatorka

KO OD NAS NIJE GREŠAN NIMALO

Darka jako volim, divni smo drugari. Ja ne verujem u to dok se zvanično ne kaže, a čak i da se zvanično utvrdi, ko je od nas čist i ko od nas nije grešan nimalo! On se povukao i nikoga ne čačka i ne dira, radi svoj posao. Kada sam u svim novinama videla da se to pojavilo, bilo mi ga je žao jer znam koliko to utiče na psihu. I Majkla Džeksona su osudili da je silovao dečaka, pa se na kraju ispostavilo da je to bilo iz razloga jer je neko hteo da uzme pare.

foto: Dragan Kadić

Maja Nikolić, pevačica

MORA DA SE DOKAŽE KRIVICA

U te stvari ne verujem, prvo mora da se dokaže krivica. Ne volim da sudim nikome, a pošto ne znam šta je istina, najbolje je da se policija bavi time. Sarađivala sam s Darkom Kostićem i do sada nisam primetila da je agresivan niti takvo neko ponašanje. Pustimo policiju da se bavi time. Poznajem ga više od 20 godina i nikada nisam imala loše iskustvo s njim, stalno smo bili okružni manekenima, stilistima i ljudima koji su radili s nama.

foto: Dragan Kadić

Sanja Maletić, pevačica

NE SUDITE UNAPRED

Uopšte nije bitno da li je Darko, Pera ili Žika u pitanju... Dragi roditelji, ako već hoćete da profitirate od maloletne dece i ako volite da im pravite traume tipa „prošao dalje“ ili „nije prošao“, onda bar pratite tu svoju decu po tim snimanjima, to jest potencijalnim izvorima prihoda. Izrabljivanje maloletne dece mi je jednako pedofiliji... Čuvajte ih, pa im se ne može ništa nepredviđeno desiti... U ovom slučaju ne sudite unapred.

foto: Kurir

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva

Poklon uz Kurir, Glossy magazin

EKSKLUZIVNI INTERVJU S GOGOM SEKULIĆ: Trudnoća je ispunjenje mog najvećeg sna

I ove srede Kurir vam poklanja najtiražniji magazin o poznatima. U novom broju magazina Glossy pročitajte ekskluzivni intervju s Gogom Sekulić, koja govori o trenutku kad se suočila s radosnom vešću i opisuje kako ju je podelila s dečkom Urošem. Šaban Šaulić otkriva tajne skladnog braka sa suprugom Gordanom, dok folk diva Ceca Ražnatović priznaje da ne žuri da se zaljubi, jer čeka onog pravog..

Živite život poznatih, čitajte Glossy!

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track