ADVOKAT ZORANA MARJANOVIĆA OTKRIVA ZA KURIR: Potrošili milione na istragu, a nemaju nijedan dokaz!
Foto: Marina Lopičić

ZLOČIN U BORČI

ADVOKAT ZORANA MARJANOVIĆA OTKRIVA ZA KURIR: Potrošili milione na istragu, a nemaju nijedan dokaz!

Crna Hronika -

Stefan Jokić, jedan od branilaca supruga ubijene pevačice "Granda" Jelene Marjanović, tvrdi da je dosadašnji postupak skupo koštao državu, ali da krivica njegovog branjenika nije dokazana.

Vest da je Apelacioni sud nakon deset meseci ukinuo pritvor Zoranu Marjanoviću, jedinom osumnjičenom za ubistvo pevačice Jelene Marjanović, podelila je mišljenja u javnosti. Dok jedni smatraju da je ovakva odluka samo uvod u konačno oslobađanje Marjanovića zbog nedostatka dokaza, drugi su pak ubeđeni da je maratonska istraga protiv njega okončana uspešno, kao i da je njegov boravak na slobodi trenutan.

Ishod još uvek daleko

Jedan od četvorice Marjanovićevih branilaca, advokat Stefan Jokić, smatra da je krajnji ishod čitavog slučaja i dalje daleko.

- Zoran je i dalje jedini osumnjičeni i krivični postupak protiv njega se nastavlja. Učinićemo sve da ga odbranimo njegovu nevinost povodom ubistva njegove supruge jer Tužilaštvo nema nijedan dokaz kojim bi dokazali da je on zaista kriv. A ko je krivac, na policiji je da otkrije, rekao je Jokić.

On kaže da je na istragu Jeleninog ubistva država utrošila više miliona dina, a da tužilaštvo još nema nijedan dokaz kojim bi dokazalo da je Zoran ubio svoju suprugu.

- Na višemesečnu istragu, prema mojim saznanjima, potrošeno je oko sedam-osam miliona dinara. Tu su, između ostalog, troškovi veštaka i različitih veštačenja. Toliko je novca uloženo, a još nema nijednog jakog dokaza kojim se dokazuje da je moj klijent ubica - rekao je Jokić.

Tragičan kraj... Jelena Marjanović
Tragičan kraj... Jelena Marjanovićfoto: Privatna Arhiva

Jokić kaže da je u dosadašnjoj istrazi uočio brojne nepravilnosti u radu tužilaštva, kao i da ti propusti "znatno utiču na utvrđivanje istine kojoj svi težimo".

- Tužilaštvo je kao dokaze iznelo samo ono što njima ide u prilog. Tako je preskočilo da u optužnicu ubaci razgovor mog klijenta s operaterom u policiji koji se javio kada je Zoran prijavio nestanak supruge. Čuo sam snimak, ali ne mogu da ga precizno citiram. Ukratko, zvučalo je kao da mu se operater ruka i igra s njim - objašnjava Jokić i dodaje:

Neprimeren rečnik

Omalovažili su Janin iskaz

Jokić smatra da je tužilaštvo u novoj optužnici omalovažilo iskaz Zoranove i Jelenine ćerke. - Dete su veštačili stručnjaci koje je tužilaštvo odredilo. Rečeno je da je dete superinteligentno i da može da svedoči. Međutim, kada je dete dalo izjavu, tužilaštvo Jani nije verovalo jer koristi rečnik neprimeren njenom uzrastu. U isto vreme se zaboravlja da je reč o detetu koje deset meseci obilazi oca u pritvoru i očekivano je da će koristi drugačiji rečnik - kaže Jokić.

- S druge strane, tužilaštvo je saslušalo više od 20 svedoka, ali su u optužnici navedeni samo delovi iskaza koji njima idu u prilog, ali ne i u otkrivanju istine. Pored svega toga, tužilaštvo i dalje ne postupa po nalogu koji je ranije dobio od suda - rekao je Jokić i podsetio na izjavu njegovog kolege Aleksandra Zarića.

Vlasnici telefona

Naime, Zarić je objasnio da je sud tražio da se pronađu vlasnici telefona čiji su signali bili registrovani na nasipu u vreme kada je pevačica nestala.

- Identifikaciju tih brojeva tražio je Viši sud u Beogradu kada je vraćao prvobitnu optužnicu na dopunu istrage. Ti vlasnici telefona se kriju, iako ih je policija pribavila, i to po nalogu sudije za prethodni postupak. Reč je o desetak izveštaja koji su načinjeni za vremenski period od 4. aprila do 10. maja 2016. godine. Te izveštaje tužilaštvo nije uvrstilo u spise predmeta, te nisu dostavljeni ni odbrani - objasnio je Marjanovićev advokat i dodao da će odbrana insistirati na njima.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/Foto: Marina Lopičić/Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track