MISTERIOZNA SMRT ALEKSE (17) NA BAZENU! Odličan plivač i ronilac se utopio, a iz usta mu je išla krv! KRENULI KUĆI, ON OTIŠAO PO JOŠ JEDAN KRUG I NIJE IZRONIO
Foto: Dragana Udovičić

tragedija

MISTERIOZNA SMRT ALEKSE (17) NA BAZENU! Odličan plivač i ronilac se utopio, a iz usta mu je išla krv! KRENULI KUĆI, ON OTIŠAO PO JOŠ JEDAN KRUG I NIJE IZRONIO

Crna Hronika -

Aleksa T. (17) preminuo u akva-parku "S klub" kad je ronio u bazenu dubokom metar i po

Aleksa T. (17) iz Boleča udavio se prekjuče oko 19 sati u bazenu u akva-parku "S klub" u Jakovu. Dečak je na bazenu bio sa prijateljima, bio je odličan plivač i ronilac, međutim, iz nepoznatog razloga ušao je u vodu da preroni bazen i ostao na dnu nepomičan.

Prema rečima prijatelja nastradalog tinejdžera, za sada se ne zna šta je uzrok njegove iznenadne smrti, ali svi veruju da bi mladić uspeo da se izvuče da je Hitna pomoć stigla malo ranije.

Kako saznajemo, mladić je u ponedeljak otišao sa prijateljima u akva-park, a tragedija se dogodila kada su svi zajedno ušli u bazen da se još jednom okupaju pre odlaska kući.

akvapark
akvaparkfoto: Dragana Udovičić

- Bili smo ceo dan tamo. Kada su zatvorili tobogan, prebacili smo se do bazena. Aleksa je rekao da će da roni još jedan krug, pa će ići kući. Tri sata pre toga smo jeli, sve je bilo kako treba. Ušao je u vodu i posle minut sam videla jednog čoveka kako iznosi Aleksu iz vode. Bili smo svi u šoku, ubrzo su se okupili ljudi. Davali su mu veštačko disanje i zvali Hitnu pomoć - priča jedna od Aleksinih prijateljica.

Ona dodaje da je Tasić imao puls kada su ga izvukli iz bazena.

- Čula sam da pričaju da se oseća puls. Ali, on se nije pomerao. U jednom trenutku sam videla da je otvorio oči, i to je bilo sve. Kada je stigla Hitna, gurali su mu neke cevčice u usta i iz njih je krenula krv - priča uplakana devojka. Njenu priču prekida rođaka mladića, dodajući da je Hitnoj pomoći trebalo više od pola sata da stigne.

- Kada su izneli Aleksu iz vode, zvali su Hitnu, ona je stigla posle 40 minuta. Možda bi Aleksa bio živ da su oni ranije stigli. S druge strane, ne mogu da verujem da u akva-parku nema lekara koji bi u ovakvim situacijama reagovao - priča rođak.

bazen
bazenfoto: Dragana Udovičić

On dodaje da mu nije jasno šta se desilo sa Aleksom jer je bio potpuno zdrav i odličan plivač.

- Ronio je godinama unazad, s druge strane, on je bio viši od dubine bazena. Ne znam šta je moglo da se desi, ali verujem da je imao adekvatnu pomoć, sada bi bio među živima - kaže očajan rođak.

Za Aleksu svi imaju samo reči hvale, a iza njega ostali su neutešni roditelji, starija sestra i mlađi brat. - Aleksa je bio učenik srednje škole Tehnoart u Beogradu. Voleo je da se smeje i šalio se na poseban način. Svi smo ga mnogo voleli - priča potreseni rođak.

Hitna pomoć Ekipa je odmah krenula u Jakovo U Hitnoj pomoći kažu da je poziv primljen u 19.02 i da je prva slobodna ekipa poslata.

- Prva slobodna ekipa je po prijemu poziva krenula u Jakovo iz stanice Hitne pomoći. Stigli su najbrže što su mogli, ali, nažalost, od stanice do Jakova neophodno je vreme. Kada je ekipa stigla, dala je sve od sebe da spase mladića, ali, nažalost, ni posle sat vremena reanimacije nisu uspeli da ga vrate u život - rekli su nam u beogradskoj Hitnoj pomoći.

Menadžer "S kluba" Žao mi je, smrt mladića je misterija

Miloš Silić, menadžer "S kluba" u Jakovu, kaže da pre svega želi da izrazi saučešće porodici Alekse i ujedno je i potvrdio sve ono što nam je porodica rekla vezano za splet nesrećnih okolnosti koje su se desile.

- Izuzetno mi je žao, a smrt mladića je za nas i dalje misterija. Nikom nije jasno šta se dogodilo. Mladić nijednog trenutka nije davao znakove davljenja. Rekli su da je bio odličan plivač, sve i da nije bio, bazen je za neplivače, odnosno dubok je metar i po. Mladić je viši od te dubine - rekao je Silić dok nam je pokazivao bazen iz kog je mladić iznet.

Silić je objasnio da "S klub" radi od 2006. i da je ovo prvi put da im se desi ovakva tragedija i dodao da je u ponedeljak na bazenu bilo 10 spasilaca.

- Mladića je iz vode izvukao gost koji je prvi primetio da se mladić ne pomera. U tome su mu pomogli spasioci. Igrom slučaja, taj gost je lekar i radio je sve što je trebalo da povrati mladića do dolaska Hitne pomoći, ali, nažalost, nisu uspeli - kazao je Silić.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto:Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track