BEOGRADSKI HOTEL NA METI SAMOUBICA, JUTROŠNJA SMRT NIJE PRVA: Proslavio rođendan, platio račun i skočio u smrt, još se pamti i horor u sobi 129! SOBARICAMA NAJTEŽE, ONE IH PRONALAZE
Foto: Vladimir Šporčić

Užasan prizor

BEOGRADSKI HOTEL NA METI SAMOUBICA, JUTROŠNJA SMRT NIJE PRVA: Proslavio rođendan, platio račun i skočio u smrt, još se pamti i horor u sobi 129! SOBARICAMA NAJTEŽE, ONE IH PRONALAZE

Crna Hronika -

BEOGRAD - U centru Beograda, jutros oko 7.30, prekinut je još jedan život. Tragedija se dogodila na Slaviji kada je gošća jednog tamošnjeg poznatog hotela (78), inače naša državljanka, izvršila samoubistvo skočivši sa 5. sprata hotelske zgrade.

Telo je pronađeno u dvorištu hotela, a kakva ju je muka naterala na ovaj potez zasad je nepoznato...

Ova tragedija, međutim, nije usamljen slučaj. Proteklih godina, ali i u skorije vreme, bilo je još nekoliko smrti - i samoubistava i ubistava - koja su se odigrala u hotelima širom Srbije, koje samoubice inače često biraju za poslednju "adresu" na ovom svetu.

foto: Aleksandar Jovanović

Stručnjaci tvrde da je razlog tome jasna poruka samoubice da je upravo društvo to koje očajnici krive za odluku da odu sa ovog sveta, ali među nekima od njih verovatno i namera da ne uznemire najbliže i mesto svoje smrti lociraju daleko od kuće, rodbine i svakodnevnog okruženja.

Platio račun i skočio u smrt

Pre tri i po godine, jedan mladi Beograđanin (30) izvršio je samoubistvo u starom delu hotela u kojem se i jutros dogodila tragedija. Proslavio je rođendan, na krevetu ostavio oproštajnu poruku, platio račun i skočio u smrt sa petog sprata... I njegovo telo, kao i u slučaju od jutros, pronađeno je u unutrašnjem dvorištu hotela.

Iste godine, mlada žena (34) okončala je život skokom sa četvrtog sprata u Makedonskoj ulici, u samom centru grada. Prema nezvaničnim informacijama, ona je bila gošća hostela, koji se nalazio u delu zgrade sa koga je skočila.

Četiri godine pre toga - 2011, u hotelu na Slaviji pronađen je i leš penzionera (83). Sobarice su prijavile slučaj posle čega je policija došla na lice mesta.

Jedno od najšokantnijih samoubistava dogodilo se usred dana u centru Beograda, u oktobru 2014, kada je žena (46) skočila sa osmog sprata poslovne zgrade na Terazijama, sa prozora jednog restorana.

Njeno telo palo je pravo u baštu kafića u Nušićevoj ulici, koja je u tom trenutku bila puna gostiju. Konobarima je po ulasku u restoran iz kog se bacila rekla da ne želi piće već da je došla da samo razgleda, posle čega je sa visine od 40 metara skočila u smrt.

Pre nešto više od četiri godine, u jednom beogradskom hotelu pronađeno je i telo muškarca sa kesom na glavi, pa se u prvi mah mislilo da je reč o ubistvu, ali je vremenom utvrđeno da je nesrećni čovek ipak sam sebi okončao život.

Proletos, u Urgentnom centru preminuo je državljanin Crne Gore (48), koji je skočio kroz prozor hotela u Karađorđevoj ulici.

Među najužasnijim smrtima koje su se dogodile u domaćim hotelima, prednjače dve u sobi 129 u pomenutom beogradskom hotelu. Beživotna tela supružnika iz Obrenovca pronašla je sobarica...

U sobi je pronađen pištolj, a na telima rane od metaka.

Nedavno je i u Kragujevcu jedan nesrećni i teško oboleli čovek, kom je rečeno da mu spasa više nema, rešio da prekine svoj život u hotelu u kojem je, tokom lečenja, odseo sa suprugom. Rekao joj je da ide do restorana da im oboma donese piće i odmah potom skočio u smrt.

Podsetimo, jutrošnji slučaj samoubistva nažalost je već drugi u poslednjih 24 časa - sinoć je pronađeno telo ženske osobe u Ulici Džona Kenedija 10/e na Novom Beogradu. Hitna pomoć je tada primila poziv da je neko skočio sa zgrade.

(Kurir.rs/SĐP/Foto: Vladimir Šporčić/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track