NAMAMIO JE DA SIĐE SA NASIPA, PA SVIREPO UBIO? Krv u mercedesu koji je vozila Jelena i ugašen mobilni telefon DOKAZI koji ruše Zorana Marjanovića!
Foto: Nebojša Mandić

slučaj decenije

NAMAMIO JE DA SIĐE SA NASIPA, PA SVIREPO UBIO? Krv u mercedesu koji je vozila Jelena i ugašen mobilni telefon DOKAZI koji ruše Zorana Marjanovića!

Crna Hronika -

Zoran Marjanović prema tvrdnjama Tužilaštva ubio je svoju suprugu Jelenu Krsmanović na svirep i podmukao način tako što ju je namamio da siđe sa nasipa. Tužilaštvo to smatra na osnovu dokaza koji su prikupljeni tokom 27 meseci istrage.

Prilikom obrazlaganja do sada prikupljenih dokaza tokom istrage ubistva pevačice, Više javno tužilaštvo uzelo je u obzir veštačenja, iskaze svedoka, ali i materijalne dokaze koji su prikupljeni tokom 27 meseci.

foto: Marina Lopičić

Krv na zadnjem sedištu "mercedesa" koji je Jelena vozila, snimci sigurnosnih kamera koji potvrđuju da su svedoci videli Zorana i Jelenu na nasipu neposredno pre ubistva Jelene, ali i veštačenje mobilnih telefona koji ukazuju da je Zoran bio na mestu gde je pevačica ubijena, tužilaštvo vidi kao ključne dokaze koji nesumnjivo ukazuju na to da je počinilac ubistva niko drugi no Zoran Marjanović.

DNK VEŠTAČENJA

Kao jedan od bitnijih nalaza na koje ukazuje tužilaštvo jesu DNK veštačenja od 9. 11. 2016. godine gde je na gumici za kosu, bateriji telefona i spoljašnjosti telefona dominantan DNK materijal pokojne Jelene uz manje prisustvo materijala koji bi mogao da odgovara muškim članovima porodice Marjanović (Zoran prvenstveno, ali i njegov brat i otac) te da tragovi desne patike upućuju na prisustvo Jeleninog DNK, te i Marjanovića. Tužilaštvo napominje da nije neuobičajeno da se DNK materijal članova porodice sa kojima je žrtva živela nađe na njenim predmetima, ali je uočljivo nepostojanje bilo kog N.N. DNK traga!

KRV

Takođe, tužilaštvo ukazuje na jači trag krvi u „mercedesu“ koji je Jelena tog dana vozila. Kako stoji u optužnici, iako se radi o vozilu kojim je najčešće upravljala Jelena, odnosno upravo zbog toga tužilac postavlja pitanje odakle jači trag njene krvi na zaslonu zadnjeg sedišta?

BAZNE STANICE

Da je počinilac ubistva pevačice upravo Zoran Marjanović tužilaštvo vidi po njegovoj međusobnoj povezanosti sa prikupljenim dokazima, a pre svega po nalazu i mišljenju sudskog veštaka Dragomira Vasiljevića, kojim se utvrđuje da su Jelena i Zoran na nasip stigli zajedno u 16.36, s tim što se u 16.38 ona popela na nasip i počela da trči. U to vreme, kako navodi veštak, Zoran gasi mobilni telefon, s tim što je veštak konstatovao i detaljno obrazložio da je isključenje njegovog broja telefona nesporno bila svesna radnja koju je on preduzeo kako bi bio nedostupan daljem registrovanju baznih stanica mobilne telefonije.

NELOGIČNOSTI U ODBRANI

Tužilac je u optužnici ukazao i na još jednu bitnu stvar - iskaz Zorana Marjanovića gde tvrdi da je pošto se Jelena popela na nasip da trči on ostao sa njihovom ćerkom 15, 20 minuta ispod nasipa, te da su tek onda krenuli u laganu šetnju njoj u susret. Prema rečima tužioca, a osvrćući se na veštačenje mobilnih telefona, to je gotovo nemoguće jer bi to praktično značilo, s obzirom na to da se Jelena popela na nasip u 16.38 (kada je on iskljičio telefon), da se Marjanović popeo na nasip 15, 20 minuta kasnije, u 16.53, odnosno 16.58 i lagano krenuo ka drugoj rampi. To je nelogično jer on nije mogao sa detetom od pet godina da pređe 1.100 metara za šest minuta, odnosno da do mesta gde je njeno telo pronađeno dođe u 17.04 kada mu je telefon ponovo registrovan.

NAMAMLJENA

Ono što je ukazalo na to da je Jelena namamljena, kako stoji u optužnici, jeste da je veštačenje baznih stanica utvrdilo da je ona prošla mesto spomen-ploče (mesta gde je ubijena) za nekih 120, 140 metara kada je išla u pravcu rampe šljunkara, te i da je naglo zaokrenula nalevo i okrenula se ka rampi odakle je pošla. U tom trenutku ona ostaje na tom potezu, ali se ne može zaključiti kada joj je tačno telefon pao na zemlju s obzirom na to da je i tada telefon zvonio, stizale joj poruke... Na istoj toj tački Zoran je ponovo uključio mobilni telefon u 17.04.

Kurir.rs/Blic.rs/B.B.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track