SMRT IVANE BODROŽIĆ U HAJATU: Tehničar sa VMA pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu ZBOG PREPRODAJE bolničkog anestetika

potvrđena presuda

SMRT IVANE BODROŽIĆ U HAJATU: Tehničar sa VMA pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu ZBOG PREPRODAJE bolničkog anestetika

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu potvrdio je presudu Trećeg osnovnog suda kojom je Ljubiša Pavlović, tehničar sa Vojnomedicinske akademije, osuđen na osam meseci zatvora zbog optužbi da je ukrao bolnički anestetik "propofol", koji je pronađen pored leša Ivane Bodrožić u hotelu Hajat, decembra 2014.

Pavlović je, podsetimo, osuđen zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda. On se teretio da je Bodrožićevoj prodao anestetik "propofol" koji je pronađen pored njenog beživotnog tela u sobi hotela Hajat.

foto: Zorana Jevtić

- Viši sud je odbio žalbe okrivljenog, kao i tužilaštva i potvrdio prvostepenu presudu u celosti - potvrdila je za Kurir portparolka Višeg suda Bojana Stanković.

Pavlović je, osim zatvorske, osuđen i na novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Podsetimo, beživotno telo Ivane Bodrožić, ćerke vojvođanske poslanice Nade Bodrožić, pronašla je spremačica u sobi 326 hotela "Hajat" 10. decembra 2014. godine.

Ivana je u ruci imala postavljenu braunilu, a pored njenog tela pronadeni špricevi i pet bočica anestetika "propofol" koji je dostupan samo u bolničkim uslovima.

Bodrožićeva je bila ćerka vojvođanske poslanice Nade Bodrožić, koja je prošle godine poginula u saobraćajnoj nesreći.

(Kurir.rs/I. Milićević/Foto: privatna arhiva, Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track