OGLASILA SE NAJBOLJA PRIJATELJICA POVREĐENE MISICE: Nije mi jasno što je putovala u Srbiju! Ta zemlja je opasna
Foto: Marina Lopičić, Printscreen Facebook

EKSPLOZIJA

OGLASILA SE NAJBOLJA PRIJATELJICA POVREĐENE MISICE: Nije mi jasno što je putovala u Srbiju! Ta zemlja je opasna

Crna Hronika -

Šarlot Kaniđa (25), ćerka proslavljenog fudbalera Klaudija Kaniđe, tvrdi da njena drugarica Olac Gonzales, koja je povređena u eksploziji kola u Beogradu, nema veze s kriminalom i da ne zna ko je Strahinja Stojanović, meta napada

Šarlot Kaniđa, ćerka proslavljenog argentinskog fudbalera Klaudija Kaniđe i najbolja prijateljica Olac Bilbao Gonzales (20), koja je u subotu teško povređena u eksploziji bombe u Zemunu, kaže za Kurir da njena prijateljica iz detinjstva nikada nije imala veze sa kriminalom, niti mafijom.

Šarlot nam je ispričala da njena drugarica, bivša mis Marbelje, nije znala da je Strahinja Stojanović (28), s kojim je bila u automobilu koji je dignut u vazduh, povezan sa podzemljem.

- Ne mogu da verujem da se njoj to dogodilo, ali sada je važno samo da Olac bude dobro. Ona nema nikakve veze sa mafijom, moja prijateljica je samo obična devojka koja voli da putuje, uvek je imala fine momke - kaže Šarlot Kaniđa za Kurir.

foto: Printscreen Facebook

Kriminalni dosije

Izašao iz zatvora

Strahinja Stojanović, za kog se veruje da je bio meta bombaškog napada, odranije je poznat policiji. On je nedavno odslužio kaznu zatvora u Sremskoj Mitrovici. - Bio je uhapšen u Holandiji i u aprilu 2017. izručen Srbiji. Kaznu je odslužio u aprilu ove godine, a u međuvremenu je saslušavan kao svedok u postupku protiv optuženih kojima se sudilo za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, kao i Miloša Vidakovića, Stojanovićevog kuma u Budvi - podseća sagovornik Kurira. Policija je saslušala bivšu misicu, ali navodno njen iskaz nije bio od velike pomoći.

Videle se u julu

Prijateljicu, koja se trenutno oporavlja u bolnici u Beogradu, poslednji put je, kaže, videla pre mesec dana.

- Nismo se čule od nesreće, jer Olac trenutno nema mobilni telefon kod sebe. U kontaktu sam sa njenom majkom i, kako mi je objasnila, lekari će uspeti da joj spasu nogu. Njena majka je srećna zbog toga - dodaje ona.

O Strahinji Stojanoviću, sa kojim je bila u kolima kada je bomba eksplodirala, kako kaže ćerka slavnog fudbalera, ne zna ništa jer joj prijateljica nije govorila o njemu.

Rizično na Balkanu

- Pre oko mesec dana Olac je bila kod mene u Argentini, a onda se vratila kod porodice u Španiju. Tog Strahinju mi nikada nije pominjala, niti sam znala da planira put u Srbiju. Ona stalno putuje, i to mi nije čudno, ali jeste mi neobično što je izabrala da dođe u Srbiju, ne razumem zašto je to učinila kada zna da su Srbija i te zemlje veoma opasne - kaže za Kurir Kaniđa, verovatno misleći na zemlje Balkana.

Državljanka Španije teško je povređena kada je eksplodirala bomba postavljena pod "audi" za čijim je volanom bio Stojanović. Naprava je bila pod sedištem vozača, ali nekoliko trenutaka pre eksplozije Strahinja je izašao iz automobila jer je zaboravio mobilni telefon u stanu.

- Devojka, koja je sedela na mestu suvozača, krvava je uspela da se izvuče iz kola. Vrištala je i zapomagala - ispričao je očevidac.

Drugarice iz detinjstva

Vole da putuju

Šarlot Kaniđa i Olac Bilbao Gonzales navodno su najbolje prijateljice od treće godine. Šarlotina majka Marina je u jednom intervjuu rekla da na Olac gleda kao na ćerku. Inače, za Olac kažu da vodi nomadski način života, obožava putovanja i da se u jednom gradu retko zadrži duže od 15 dana.

(Kurir.rs/J. Spasić - J. Ivić/ foto Marina Lopičić, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track