BARBARI JE JUČE BIO 17. ROĐENDAN, A REČI NJENE MAJKE GAĐAJU U SRCE: Čekam da dođe, da se pojavi, muž se razboleo
Foto: Saša Urošev

tužno!

BARBARI JE JUČE BIO 17. ROĐENDAN, A REČI NJENE MAJKE GAĐAJU U SRCE: Čekam da dođe, da se pojavi, muž se razboleo

Crna Hronika -

Nestanak Barbare Vitez (16), devojčice iz Sente kojoj se od novembra 2016. godine gubi svaki trag, i danas, skoro dve godine kasnije je obavijen velom tajne.

Potraga ni posle toliko vremena nije dobila epilog, a roditelji devojčice Endre i Melinda i dalje čekaju da se Barbara vrati kući.

Jučerašnji dan u domu porodice Vitez bio je obavijen tugom.

Barbara je juče napunila 17 godina, a umesto da se vesele uz rođendansku tortu, njeni roditelji još više su potonuli u očaj jer od njihove mezimice i dalje nema traga ni glasa. Melinda Vitez, majka devojčice za Espreso kaže da je bol juče bio, ako je to ikako moguće - još jači.

- Pre 17 godina smo postali srećni roditelji, a danas tugujemo. Nemamo nikakve nove informacije, ne znamo gde je Barbara, i čini se da nećemo ni saznati.

foto: Saša Urošev

- Muž mi se razboleo, ja sam očajna jer je i dalje čekam da dođe, da se pojavi... - kaže Melinda kroz suze.

Barbara Vitez se inače, prema priči dečaka koji su bili s njom kobne noći, popela na stub mosta, upala u Tisu i posle je više nisu videli. Njeni roditelji pak ne veruju u tu verziju događaja i tvrde da im je ćerka oteta i da je živa.

I nakon opsežne višemesečne potrage njeno telo nikad nije pronađeno. Za Barbarom je nedavno raspisana i Interpolova žuta poternica. U međuvremenu se pojavila i fotografija za koju Endre i Melinda Vitez tvrde da je na njoj njihova ćerka.

Barbara je, prema tvrdnjama porodice, jednom prilikom koristila internet i dopisivala se preko lajv četa sa ljudima koji im pomažu u potrazi za njom. Postoje i fotografije tog četa, ali uvidom u njih ne može se sa sigurnošću potvrditi da je na njima Barbara.

Ovo su sve činjenice koje su poznate u slučaju nestanka Barbare Vitez

1. Drugovi prijavili da je upala u Tisu

Barbara je nestala 25. novembra 2016. godine. Nestanak devojčice prijavili su njeni drugari iste večeri oko 22 sata. Oni su policiji rekli da se ona tokom igre koju su osmislili pri povratku sa proslave rođendana iz lokalnog kafića popela na stub mosta koji spaja Sentu i Čoku i da se okliznula i upala u Tisu.

2. Potraga za telom počela sledećeg jutra

Dan kasnije, 26. novembra započeta je višemesečna potraga za Barbarinim telom. Pripadnici specijalnih ronilačkih jedinica Žandarmerije danima su nakon prijave nestanka pretraživali teren.

3. Anonimno pismo: "Barbara je oteta"

Sredinom decembra 2016. godine, porodica Vitez dobila je anonimno pismo u kom se navodi da je Barbara oteta, silovana i ubijena. U tom pismu upućenom roditeljima napisano je da su Barbaru navodno otela tri momka koji su joj u sok sipali neku drogu, a zatim je silovali, ugušili i bacili u Tisu. Pismo je predato policiji koja je, prema tvrdnjama porodice, zaključila da je "reč o bolesnoj šali i delu maloumnika".

4. Prijatelji na poligrafu

Krajem decembra, nakon što su roditelji primili anonimno pismo, policija je poligrafskom ispitivanju podvrgla Barbarine prijatelje.

Poligraf su prošli svi osim dvojice za koje je potvrđeno da su kobne večeri bili u njenom društvu, a koji su policiji prijavili a je Barbara pala sa mosta u Tisu.

5. Žuta poternica Interpola

Pod pritiskom porodice i javnosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije konačno je, nakon što je duže od godinu dana istraga tapkala u mestu o ovom slučaju obavestilo Interpol. On je Barbaru Vitez u martu 2018. stavio na takozvanu žutu poternicu, odnosno na listu nestalih osoba za kojima se traga.

Kurir.rs/Espreso.co.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track