OBRT! NOVI DETALJI UBISTVA "CRVENE BERETKE" U BIJELOM POLJU: Oroz povukao stari sukob iz Nemačke?! Nekada zajedno radili na građevini
Foto: Printscreen Facebook

Neraščišćeni računi iz prošlosti

OBRT! NOVI DETALJI UBISTVA "CRVENE BERETKE" U BIJELOM POLJU: Oroz povukao stari sukob iz Nemačke?! Nekada zajedno radili na građevini

Crna Hronika -

BEOGRAD/BIJELO POLJE - Bjelopoljac Elvis Ćatović (32) je dugo godina poznavao Željka Pavkova Lalu (46) iz Srbobrana, nekadašnjeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO), za čije ubistvo je osumnjičen.

Iako je Ćatović na saslušavanju tvrdio da je kobnog dana prvi put video žrtvu, oni su izvesno vreme proveli zajedno u Nemačkoj, gde su bili angažovani u građevinskoj firmi, pišu Večernje novosti.

Sagovornik, blizak obojici, navodi da je i treći akter pucnjave u Bijelom Polju, Lj. L. iz Zemuna koji je tada ranjen, takođe bio u Nemačkoj, ali i u "beretkama": - Pavkov je navodno došao u sukob sa Ćatovićem oko nekih poslova. Bjelopoljac laže da ih ne poznaje i da ne zna zašto su ga napali. Pavkov je hteo da ga zaplaši ali ne i da ga ubije. On ih je namamio da dođu u Crnu Goru obećavajući da će da razreše situaciju.

Prema nezvaničnim saznanjima, sva trojica su se našla nedaleko od Ćatovićeve porodične kuće. Posle žučne rasprave, Pavkov i Ćatović povadili su i oružje. Gotovo istovremeno je počelo da prašti.

Elvis Ćatović
Elvis Ćatovićfoto: Facebook Printscreen

- Pavkov je ispalio samo jedan hitac i pištolj mu se zaglavio - navodi naš sagovornik. - Taj metak je samo Ćatovića okrznuo, jer nekadašnji pripadnik "Beretki" i nije hteo da ga ubije. Bjelopoljac je, međutim, ispalio ceo šaržer ka Pavkovu. Prvi je ostao na mestu mrtav, a drugog je hitac pogodio u grudi.

Kraj ubijenog Pavkova policija je pronašla pištolj "vzor", kalibra 7,65 milimetara sa prigušivačem. U toku je veštačenje oružja koje je koristio Ćatović. Utvrđeno je da ga je ilegalno držao i nosio. Ćatović im je navodno objasnio gde i kako da uđu a da ostanu nepovređeni. Nije im prvi put da na takav način stižu u Crnu Goru.

Pavkov je gotovo od osnivanja bio u Crvenim beretkama. Osnivanjem Jedinice za specijalne operacije (JSO), pri Resoru Državne bezbednosti (DB) Srbije, prelazi u aktivni sastav ovih specijalaca. Jedinicu je napustio posle njenog rasformiranja.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Facebook printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track