BADŽIN SIN OPLJAČKAO I KUĆU ŽIKE JAKŠIĆA!? Stojičić: Ceo proces je montiran, PODMEĆU MI DOKAZE zbog pokojnog oca!
Foto: Ana Paunković, Dragan Kadić

ISTRAGA!

BADŽIN SIN OPLJAČKAO I KUĆU ŽIKE JAKŠIĆA!? Stojičić: Ceo proces je montiran, PODMEĆU MI DOKAZE zbog pokojnog oca!

Crna Hronika -

Sin ubijenog generala policije, koji je i ranije osuđivan zbog provala u vile na Senjaku i Dedinju, tvrdi da mu policija podmeće dokaze zbog pokojnog oca

Vojislav Stojičić (38), sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, koji se sumnjiči da je 8. marta opljačkao kuću direktora „Granda“ Saše Popovića i iz nje izneo sef s nakitom vrednim 100.000 evra, dovodi se u vezu i s pljačkom kuće Žike Jakšića, producenta i voditelja „Granda“.

Stojičić: Znam da me sumnjiče i za neke druge pljačke
Stojičić: Znam da me sumnjiče i za neke druge pljačkefoto: Ana Paunković

Kako Kurir saznaje, u Jakšićevu kuću na Bežanijskoj kosi pljačkaši su upali godinu dana pre upada u kuću Saše Popovića i iz nje odneli manji plen. - Ključni dokaz protiv Stojičića je njegov DNK, koji je pronađen. Već juče je u policiji iskaz dao i Popović, ali iako je bilo planirano prepoznavanje, ono nije obavljeno jer je direktor „Granda“ rekao da uhapšenog ne poznaje, da ga nikada nije video, kao i da nije poznavao njegovog pokojnog oca. Rekao je da će istaći imovinski zahtev i dostaviti sve račune za nakit i satove koji nisu pronađeni kod Stojičića - kaže izvor.

Prema njegovim rečima, sumnja se da Stojičić u ovom delu nije bio sam i da je ista osoba tipovala kuće Popovića i Žike Jakšića, koji su inače dobri prijatelji.

Otac uhapšenog...Radovan Stojičić Badža
Otac uhapšenog...Radovan Stojičić Badžafoto: EPA

Nasmejan došao u tužilaštvo

Sin ubijenog policijskog generala doveden je juče na saslušanje u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu u pratnji inspektora, vidno nasmejan i raspoložen, a ispred ga je sačekala supruga.

- Nisam opljačkao kuću Saše Popovića, policija mi je namestila hapšenje i podmetnula dokaze zbog mog oca. On je bio general policije i mene, kao njegovog sina, prošlost prati i pratiće me, ali ne znam tačno iz kog razloga mi to rade. Imam poznanike i prijatelje u policiji, znao sam da sam pod nadzorom i pazio sam šta radim. Tvrdim da je DNK, koji je nađen na ključu za ormar, podmetnut, jer kako bi inače bio pronađen tek pre nekoliko dana - rekao je, navodno, na saslušanju Vojislav Stojičić.

foto: Ana Paunković

Kako naš izvor otkriva, on je rekao i da zna da ga istražitelji dovode u vezu s još nekim pljačkama. - U medijima sam video da je opljačkana kuća Saše Popovića i sumnjao sam da će mene da optuže za to. Znam da me sumnjiče i za neka druga dela s kojima nemam nikakve veze i sigurno bi me, da su imali dokaze, uhapsili i ranije - rekao je sin ubijenog generala.

Tvrdi da ima alibi

Tokom iznošenja odbrane, Stojičić, koji je već bio osuđivan za isto krivično delo, rekao je da za 8. mart ima alibi i da će dokazati da on nije osoba koja je preskočila ogradu i upala u kuću direktora „Granda“, a potom odnela sef u kome su bili skupoceni satovi, brilijanti, lančići, privesci, kao i pištolj u legalnom posedu. - Bio sam na Bežanijskoj kosi, ali na dečjem rođendanu kod prijatelja. Mislim da na lokaciji u blizini „Mek Donaldsa“, na kojoj sam bio, postoje kamere koje su me sigurno snimile i dokazuju gde sam bio - navodno je izjavio Stojičić.

Žika za Kurir

LOPOVI SU BILI I KOD MENE

foto: Dragana Udovičić

Žika Jakšić, producent i najbliži saradnik Saše Popovića, potvrdio je da je i njegova kuća bila na meti provalnika. - To je bilo odavno. Lopovi iz moje kuće nisu odneli ništa jer ne držim vredne stvari u kući. Ko je pokušao da me pokrade, zaista ne znam - kaže Jakšić i dodaje da mu je drago što je policija uhapsila osumnjičenog za pljačku kuće Saše Popovića. - Čuo sam da je uhapšen i bravo za policiju. Drago mi je da policija radi svoj posao, tako i treba. Uhapšenog mladića ne poznajem zaista - rekao je on.

Saša Popović

NE ŽELIM ZASAD DA DAJEM IZJAVE

foto: Ana Paunković

Posle saslušanja Vojislava Stojičića, sud je prihvatio predlog Trećeg tužilaštva i odredio pritvor do 30 dana Badžinom sinu. Među prvim svedocima, 5. septembra trebalo bi da bude saslušan Saša Popović. Na jučerašnje saslušanje u policiji, Popović je došao u pratnji advokata Miše Petrovskog i zadržao se oko sat vremena. On nije želeo da daje bilo kakve izjave. - Oprostite, ali razumite, ne želim zasad da dajem izjave - kratko je rekao.

U štampanom izdanju Kurira pročitajte još:

CRNA GORA PAKAO ZA SRBE! Sudija napala devojku iz Srbije pa je lažno optužili! Preti joj pet godina zatvora!

AMERIKANCI O KOSOVU: Dogovorite se sami, al' ne mešajte Srpsku

POLICIJA HITNO REAGOVALA: Zatvoren vojni kamp za decu

ČUDO U KRAGUJEVCU: Živorad i sinovi prave helikopter

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Papiri iz UEFA potvrđuju - ZVEZDA KAŽNJENA ZBOG RATKA MLADIĆA NAPLATILA SVAKU SUZU: Kija kupila stan od 100.000 evra i audi A6 za 20.000

PANIKA U SAD Pentagon: Kina sprema napad na Ameriku!

foto: Kurir

PROVERENO! RECEPTI IZ KURIROVIH KUVARA SE KORISTE I U CAKANINOJ KUHINJI Recepti su vrlo jednostavni! Sve preporuke za kuvare!

Svake subote Kurir vam poklanja recepte sa originalnim fotografijama! Pripremite savršene supe, čorbe, glavna jela, domaća peciva, sitne kolače, torte, kisela testa, šarene zalogaje za decu i mnoge druge specijalitete pomoću proverenih recepata.

Nakon što smo je pozvali i upitali da li je probala recepte iz Kurirovih kuvara, poznata pevačica Cakana nam je uzbuđeno odgovorila: "Naravno, kupujem kuvare od kad su se pojavili. Svakoj domaćici, a i mladoj devojci ih preporučujem, jer su recepti zaista jednostavni i svi postupci su lepo i slikovito objašnjeni i vrlo lako ih je napraviti" kaže Cakana i dodaje "Ja sam pravila čorbu sa povrćem koja je preukusna i svima se svidela."

Svake subote Kurir poklanja vredne kuvare iz edicije Naši najlepši. U pitanju su zbirke proverenih recepata srpskih domaćica sa originalnim fotografijama. Svaki kuvar ima 68 strana, a pripremljeni su po temama. S obzirom na to da je uz svaki primerak Kurira drugi kuvar, čitaoci imaju mogućnost da izaberu naslov koji im nedostaje.

Izaberite kuvar ili sakupite svoju kolekciju najboljih recepata srpskih domaćica!

foto: Kurir

(Kurir / J. Spasić - D. Stamenković Foto: Ana Paunković, Dragan Kadić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track