NISAM ŽELEO TO DA URADIM, MNOGO MI JE ŽAO: Slepi Bošnjak nasmrt izbo Srbina!
Foto: Nebojša Mandić

SUĐENJE

NISAM ŽELEO TO DA URADIM, MNOGO MI JE ŽAO: Slepi Bošnjak nasmrt izbo Srbina!

Crna Hronika -

Dženan K. (29) iz Bosne i Hercegovine, optužen da je prošle godine u nemačkom gradu Ofenbahu ubio Srbina Ivana S. (34), na početku suđenja je izjavio da se kaje zbog svog zločina.

Kako prenose nemački mediji, zločin se dogodio 1. septembra 2017. u baru "Munlajt" nakon što se Dženan K. posvađao sa grupom Srba, koji su ga, kako je rekao, vređali i provocirali na nacionalnoj osnovi.

- Dženan, koji je gotovo slep, pošto nema jedno oko, a na drugom vidi svega 20 odsto, kobne večeri je bio pijan. Srbi su ga duže vreme vređali, pa je on u jednom trenutku izašao iz bara. Međutim, ubrzo se vratio pošto je zaboravio torbicu s ključevima i dokumentima. Tada je sukob eskalirao, a Srbi su mu vikali da će ga prebiti i ubiti. Tada je Dženan uzeo nož dugačak osam i po centimetara i izbo Ivana S. u vrat i teme - rekao je pred sudom Jokim Bremer, advokat optuženog.

Na suđenju su saslušana i dva svedoka, a konobarica, koja je kobne večeri bila u lokalu, rekla je da se ubijeni mladić nije raspravljao sa ubicom, već da ga je samo pitao zbog čega ga gleda.

- Nisam želeo to da uradim, mnogo mi je žao - rekao je Dženan na kraju suđenja.

(Kurir.rs/J.I./ Foto: ilustracija Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track