ISTRAŽIVAO SLUČAJEVE NESTALIH BEBA, PA DOBIO POLICIJSKU ZAŠTITU: Pavlović otkrio da je u krađu dece umešan bivši DB! I sad mu stalno prete smrću!
Foto: Dragan Kadić

strašno

ISTRAŽIVAO SLUČAJEVE NESTALIH BEBA, PA DOBIO POLICIJSKU ZAŠTITU: Pavlović otkrio da je u krađu dece umešan bivši DB! I sad mu stalno prete smrću!

Crna Hronika -

Članu Vladine komisije za ispitivanje postupaka državnih organa u rasvetljavanju prijavljenih slučajeva nestalih beba u Srbiji, Radiši Pavloviću iz Kragujevca određena je 24-časovna policijska zaštita. Pavlović koji je i predsednik udruženja "Za istinu i pravdu o bebama", rekao je agenciji Beta da je pod policijskom zaštitom od subote pre podne, po naredbi tužioca, a zbog učestalih pretnji smrću koje dobija telefonom i slučajeva sabotaže na automobilu.

On tvrdi da su pretnje učestale zbog toga što je udruženje intenziviralo aktivnosti na rasvetljavanju slučajeva nestale dece i pronalaženju odgovornih pojedinaca, u čemu se došlo do "vrlo konkretnih saznanja".

"Došli smo do tragova na osnovu kojih osnovano sumnjamo da su u krađu beba umešani pojedinci iz bivšeg sistema Državne bezbednosti. Tvrdim, takodje, da ova služba iz bivšeg komunističkog režima ima podatke za više od 50 odsto otetih beba u Srbiji", kazao je Pavlović.

On navodi da je cilj svih aktivnosti da se pronađu pojedinci koji su odgovorni za nestanak beba i da odgovaraju za taj zločin - otmicu i prodaju beba.

"Nisam se uplašio pretnji, ići ćemo do kraja u ; istraživanju, jer istina nema cenu", rekao je Pavlović.

Prema njegovim rečima, Udruženju "Za istinu i pravdu o bebama" u Kragujevcu je prijave o nestanku beba podnelo oko 2.000 ljudi.

Procenjuje se da u Srbiji ima oko 10.000 nestalih beba u periodu od 50-tih godina prošlog veka.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track