SUDIJA KOJA JE NEDUŽNU SARU STRPALA U ZATVOR PRE 3 GODINE NIŠLIJI NAPRAVILA PAKAO OD ŽIVOTA: Raspisala je crvenu poternicu zbog neproknjižene kazne! ĆELIJU SAM DELIO SA PSIHOPATOM!
Foto: Printscreen, Privatna Arhiva

OTKRIVAMO!

SUDIJA KOJA JE NEDUŽNU SARU STRPALA U ZATVOR PRE 3 GODINE NIŠLIJI NAPRAVILA PAKAO OD ŽIVOTA: Raspisala je crvenu poternicu zbog neproknjižene kazne! ĆELIJU SAM DELIO SA PSIHOPATOM!

Crna Hronika -

Bahatost, nestručnost i brljivost kotorske sudije Jelene Stanišić, koja je poslala u zatvor ni krivu ni dužnu Saru Vidak (20), studentkinju iz Beograda, iskusio je pre dve godine i jedan Nišlija, za kojim je zbog neproknjižene uplate novčane kazne raspisala crvenu poternicu.

Ovaj Nišlija se takođe ni kriv ni dužan našao u spuškom zatvoru samo zato što sistem naplate u Prekršajnom sudu u Kotoru, navodno, nije proknjižio njegovu uplatu. On je zbog pakla koji je prošao podneo tužbu protiv države Crne Gore, a postupak koji se vodi pred podgoričkim sudom i dalje je u toku.

foto: Kurir

Platio na vreme

Šta je sve preživeo ovaj Nišlija zbog brljive sudije Stanišić, detaljno je opisano u njegovom iskazu koji je dao pred podgoričkim sudom, u čiji je zapisnik Kurir imao uvid.

foto: Kurir

- Zbog saobraćajnog prekršaja koji sam počinio na teritoriji Kotora 2013, policija mi je oduzela pasoš, ličnu kartu i vozačku dozvolu i sprovela u Prekršajni sud. Sudija me je osudila na ukupnu kaznu od 130 evra i rekla da će mi po uplati biti vraćena dokumenta. Odmah sam uplatio kaznu u tivatskoj pošti i uplatnicu odneo sudiji, ali kopiju nisam sačuvao. Dokumenta su mi potom vraćena u PU Tivat i ja sam posle nekoliko dana napustio Crnu Goru - ispričao je pred podgoričkim sudom ovaj Nišlija.

Posle tri godine, njega je pri pokušaju ulaska u Crnu Goru sačekao šok.

Pravdala se

- Carinici na graničnom prelazu Mehov krš saopštili su mi da je za mnom raspisana crvena poternica, kao i da moraju odmah da me uhapse. Bio sam potpuno šokiran jer nisam znao iz kog razloga su me uhapsili i u policijskoj pratnji sproveli u ozloglašeni zatvor u Spužu, gde sam ćeliju delio s psihopatom. Tamo sam saznao da je za mnom raspisana poternica jer navodno nisam platio tu kaznu od 130 evra - naveo je Nišlija.

foto: Kurir

Nakon nekoliko dana agonije, crnogorske vlasti ustanovile su da je Nišlija uhapšen greškom, kao i da je kaznu uredno platio još pre tri godine. S obzirom na to da nije imao duplikat priznanice, pošta je dostavila dokaz da je uplata izvršena i to u zakonskom roku, pa je poternica za njim skinuta.

foto: Kurir

U postupku koji se trenutno vodi pred podgoričkim sudom, saslušana je i brljiva sudija.

- Tačno je da pisarnica može preko sistema da proverava sve uplate koje su izvršene na račun budžeta. Ali u konkretnom slučaju, meni je taj sistem pokazao da nije bilo nikakve uplate, odnosno da dug nije plaćen. Upravo zbog toga se uvek insistira da okrivljeni lično donesu i predaju uplatnicu kako bi ih izvršitelj u pisarnici rasknjižio ručno - navela je na saslušanju sudija Stanišić.

foto: Kurir

Priznala

PREKORAČILA OVLAŠĆENJA

U iskazu u koji je Kurir imao uvid, sudija Stanišić je pred sudom kazala da nema ovlašćenje da oduzima dokumenta okrivljenima, izuzev pasoša, iako je Nišlija tvrdio da su mu po njenom nalogu oduzeta sva dokumenta. Zašto i na osnovu čega su Nišlijina dokumenta do plaćanja kazne bila u PU Tivat, nije objasnila.

foto: Kurir

Kurir/Ivan Milićević

U SUTRAŠNJEM BROJU PROČITAJTE JOŠ:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track