TEŠKA NESREĆA U CENTRU bEOGRADA

POTRESNA ISPOVEST ZORICE IZ SARAJEVSKE POSLE STRAŠNE TRAGEDIJE U NJENOJ ULICI: Prišla sam bratu poginulog i izjavila mu saučešće, a onda mi je ispričao kako se to dogodilo (KURIR TV)

Crna Hronika -
1 / 40 Foto: Marina Lopičić

BEOGRAD - Nisam prolazila Sarajevskom u tom trenutku, bila sam kod kuće kad sam čula da se nesreća dogodila... Čula sam i da su bila dva radnika i da se to desilo na gradilištu bivše američke ambasade... Izašla sam napolje i prešla preko puta... Jedan čovek sedeo je na stolici, a drugi je pored bio i kaže mi poginuo mu je rođeni brat i ja priđem i izjavim mu saučešće - ispričala je Zorica Rajković, koja stanuje u Sarajevskoj ulici.

foto: Kurir TV

Brat poginulog Nebojše (56), koji je jutros nastradao na gradilištu kada se na njega obrušio potpotni zid i zatrpala ga zemlja, ispričao je Zorici šta se jutros dogodilo na mestu tragedije i kako je njegov brat poginuo.

- Rekao mi je da su tu bila njih trojica, a treći je bio kolega koji je isto stajao pored njegovog nastradalog brata i tog zida, a sigurnu smrt je izbegao tako što ga je gazda nekoliko trenutaka ranije poslao na Dedinje, na drugo gradilište... Da je ostao tu, i on bi bio mrtav...

Ispričao mi je i da je u trenutku tragedije bio na 5 metara od nastradalog brata i zida koji se urušio... Hteo je rukama da zadrži taj zid koji je krenuo...Jaoj Bože primite svoje saučešće...

Rekao mi je odmah i da nije živ, da mu je glava smrskana i da mu je taj zid pao na trup - priča Zorica dodajući da joj je brat nastradalog ispričao i da od 2009. žive u Beogradu, rade po gradilištima, kod istog gazde "finog čoveka", a žive privatno kod jako finih ljudi u Malom Mokrom Lugu - dodaje Zorica i nastavlja:

foto: Adria Media TV

"Rekao mi je i da svakog jutra ustaju u 4, da sami sebi donose hranu, da su im otac i majka umrli, da su iz Kraljeva ali da tamo sada imaju samo neku dalju rodbinu... Ispričao mi je i da mu je brat koji je jutros nastradao jedva živu glavu na Košarama izvukao, a eto gde je poginuo... na gradilištu - ispričala je Zorica iz Sarajevske.

(Kurir.rs/Foto: Kurir TV/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track