Najnovije vesti

VOĐA "ŠKALJARACA"  HITNO DEPORTOVAN U SRBIJU! Ovako je pao Jovica Vukotić u Turskoj!
Foto: Printscreen Instagram

DOLIJAO

VOĐA "ŠKALJARACA" HITNO DEPORTOVAN U SRBIJU! Ovako je pao Jovica Vukotić u Turskoj!

Crna Hronika

Vođa „škaljarskog klana“ Jovicu Vukotića,kojeg su uhapsile srpska i turska policija u  letovalištu u Turskoj, deportovan je u Srbiju, gde će mu se, navodno, suditi zbog trgovine drogom.

Naime, Jovica Vukotić, jedan od vođa „škaljarskog klana“, uhapšen je juče ujutru u jednom turskom letovalištu, a kod sebe je, navodno, imao falsifikovana dokumenta. U trenutku hapšenja s Jovicom je bio i njegov brat Igor Vukotić.

 

Izručen Srbiji

 

Uhapšeni je ubrzo nakon toga deportovan u Srbiju, gde će mu se, navodno, suditi zbog trgovine drogom.

 

Članovi „škaljarskog klana“, na čijem je čelu uhapšeni Jovica Vukotić, dovode se u vezu sa mnogobrojnim krivičnim delima, poput ubistava, nelegalnog držanja oružja, krađa automobila, zelenašenja i sličnih kriminalnih radnji. Vukotića, između ostalog, potražuje Grčka zbog krijumčarenja 136 kilograma kokaina, u čijoj je istrazi učestvovala i srpska policija.

 

Rat dva klana

 

„Škaljarski klan“ poznat je po ratu sa susedima - „kavačkim klanom“. Rat vođen između ove dve kriminalne kotorske sile besni već tri godine, a odneo je više od 30 života u Srbiji i Crnoj Gori. Uprkos tome, ratna sekira još uvek nije zakopana.

 

A sve je počelo krajem 2014. godine, kada je u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina. Kotorani su se tada podelili na dva klana, nazvana po prigradskim naseljima - Škaljarima i Kavaču. Prva žrtva nemilosrdnog rata bio je Goran Radoman, blizak upravo „škaljarskom klanu“.

Devet meseci kazne

ROBIJAO ZBOG SAUČESNIŠTVA U UBISTVU

 

Jovica Vukotić je u spuškom zatvoru proveo devet meseci zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002, kada je imao samo 21 godinu. On je pre nekoliko godina osuđen i na tri meseca zatvora zbog pištolja koji je, prilikom pretresa u naselju Škaljari u Kotoru, pronađen u njegovom blindiranom džipu.

 

 

Kurir.rs/D. Stamenković/Foto: Printscreen Instagram

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...