DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE: Mladen (6) je potrčao da pije vodu, a onda je izleteo automobil koji ga je ODVEO U SMRT!
Foto: Kurir

očaj

DETALJI STRAVIČNE TRAGEDIJE: Mladen (6) je potrčao da pije vodu, a onda je izleteo automobil koji ga je ODVEO U SMRT!

Crna Hronika -

Mladen Guslješević (6) izgubio je život kad je na njega naleteo "volvo" na putu Prokuplje - Mala Plana pošto je izašao iz automobila da se napije lekovite vode

Mladen Guslješević (6) iz sela Zlot kod Bora, koji je u nedelju poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na putu Prokuplje - Mala Plana kad je izašao iz automobila kako bi se na Suvoj česmi napio vode, stradao je pred očima svog oca i to nekoliko dana pre sedmog rođendana.

Sanela Guslješević, majka nastradalog dečaka, kaže za Kurir da je njen sin kobnog dana, bez njenog znanja, otišao sa ocem u Prokuplje.

- U nedelju je moj bivši suprug došao po našeg sina Mladena. Tada mi nije rekao da će s njim ići u Prokuplje. Za tragediju, za smrt mog dečaka, ja sam čula u nedelju uveče - jecajući kaže Sanela.

foto: Kurir

Roditelji razvedeni

Neutešna majka dodaje da su suprug i ona razvedeni, a da je Centar za socijalni rad određivao kad će Mladen, kao i njihova ćerkica, viđati oca.

- Centar za socijalni rad je odredio da deca nedelju dana budu kod mene, u borskom selu Zlot, a nedelju dana kod oca u Boru, tako da smo se nas dvoje smenjivali u čuvanju dece. U nedelju nisam ni znala da je bivši muž odveo Mladena u Prokuplje, kako se ispostavilo, na put bez povratka. Ne znam kako ću preživeti ovaj gubitak - isprekidanim glasom priča Sanela i dodaje da je Mladen za manje od mesec dana trebalo da slavi rođendan.

Poginuli Mladen Guslješević
Poginuli Mladen Guslješevićfoto: Kurir

- Mladen bi 5. oktobra napunio sedam godina. Trebalo je da slavimo i da se radujemo, a ja ga umesto toga sahranjujem - očajna je majka.

Kako kaže, još uvek ne zna kako je došlo do tragedije.

- Niko me zvanično nije obavestio o uzrocima nesreće, niti o tome kako je moje dete nastradalo - rekla je Sanela, nakon čega je počela da jeca i, ne mogavši da se smiri, otišla je u kuću.

Ožedneo u putu

Mladen Guslješević biće sahranjen danas na lokalnom groblju u selu Zlot. Kako saznajemo, do stravične nesreće došlo je u nedelju oko 17 sati. Maleni Mladen bio je u "golfu" sa svojim ocem kad je kazao da je ožedneo.

- U tom trenutku prolazili su pored česme, poznate pod nazivom Suva česma, čija je voda lekovita. Otac se zaustavio preko puta česme i izašao da natoči vodu, dok je Mladen ostao da ga čeka u kolima. Međutim, dete je iznenada odlučilo da izađe iz auta i kad je počeo da prelazi magistralu, iz oštre krivine se pojavio "volvo" i pokosio ga - podseća naš izvor.

Uhapšen vozač "volva" Prekoračio brzinu?

Prokupačka policija je nakon udesa uhapsili B. P. (58) iz Zvečana zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. - Sumnja se da je on automobilom marke "volvo", krećući se iz pravca Kuršumlije ka Prokuplju, naleteo na dečaka, koji je prelazio put - kaže naš izvor i dodaje da će B. P. biti priveden nadležnom tužiocu. Vozaču je urađen alko-test i ustanovljeno je da nije imao alkohola u krvi, ali se prema tragovima kočenja pretpostavlja da je brže vozio.

(Kurir.rs/S.Božinović - B.Roganović/Foto:Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track