DOŠAO NAM JE KRAJ! SAD JE SMEŠNO, NEĆE BITI KAD VAS KLETVA STIGNE! 4 žene se ubile za 24 sata u Srbiji, a na zidu ispisane JEZIVE PORUKE!
Foto: Kurir

strahota

DOŠAO NAM JE KRAJ! SAD JE SMEŠNO, NEĆE BITI KAD VAS KLETVA STIGNE! 4 žene se ubile za 24 sata u Srbiji, a na zidu ispisane JEZIVE PORUKE!

Crna Hronika -

Radovanka Popović i njene ćerke Ivana iz Sjenice presekle vene žiletom i iskrvarile nasmrt, a dan kasnije u Žarkovu Milina M. (56) i njena ćerku Ivana otrovale se esencijom

Nakon što su majka i ćerka iz Sjenice prekjuče zajedno otišle u smrt, prerezavši vene žiletom u porodičnoj kući u Sjenici, Srbiju je juče potresla identična tragedija.

Naime, majka i ćerka ubile su se u svom stanu u Žarkovu, a u smrt su otišle pošto su istovremeno popile veliku količinu esencije.

Bočica esencije
Bočica esencijefoto: Kurir

Smrt četiri žene, dve majke i dve ćerke, koje su u razmaku od 24 sata odlučile da okončaju živote, šokirala je ne samo njihove komšije i rodbinu već i čitavu javnost. Najpre su u ponedeljak u Sjenici nađena tela Radovanke Popović (60) i njene ćerke Ivane (41). Pored nesrećnih žena nađen je žilet kojim su prerezale vene, kao i oproštajna poruka.

Bile kivne na rođake

- Poslednja poruka, tako mora, takav običaj ljudski, jednom zatvorenik, uvek zatvorenik. Sad kad čitate smešno je, ali neće biti kad te kletva stigne - ispisale su majka i ćerka po zidovima kuće u kojoj su živele.

Stan majke i ćerke
Stan majke i ćerkefoto: Kurir

Njihovi rođaci i komšije kažu da su Radovanka i Ivana bile bolesne, a da im se stanje pogoršalo nakon što im je prošle godine preminuo sin, odnosno brat.

- Odbijale su svaku pomoć. Ni sa kim nisu razgovarale. Osamile su se i povukle u sebe. Njihova tela je u ponedeljak pronašao rođak koji je došao da im donese 500 evra za ogrev i stanarinu.

- Vrata su bila zakrčena komodom, jedva su ih otvorili. Unutra je bio haos, krvi je bilo na sve strane, sobe prljave, ostaci hleba, otvorene paštete - kaže komšija i dodaje da su Radovanka i Ivanka u oproštajnom pismu navele da su kivne na rođake, komšije i poznanike.

- Napisale su da im je došao kraj i da sada svi mogu da odahnu i da su ljute na rođake, koji su ih nazivali pogrdnim imenima - rekao je komšija.

Tragovi krvi na mestu samoubistva
Tragovi krvi na mestu samoubistvafoto: Kurir

Nisu se družile s komšijama

Samo dan nakon ove tragedije, policija je u Beogradu u Ulici Dušana Vlajića u Žarkovu pronašla otrovanu Milinu M. (56) i njenu ćerku Ivana (35). Jeziva je i podudarnost da su dve ćerke imale isto ime, ali i to da su bile sličnih godina.

- Majka i ćerka su u stanu popile esenciju. Milinina druga ćerka ih je zatekla i pozvala Hitnu pomoć. Nesrećnici je pozlilo kada je ugledala majku i sestru. Majka je preminula na mestu, dok je ćerka izdahnula na VMA - kaže izvor.

Prema rečima komšija, u stanu s majkom i ćerkom živela je i nepokretna baka.

- One su stanovale u zgradi, viđali smo ih povremeno, ali se nisu previše družile ni sa kim. Delovale su normalno - pričaju komšije i nastavljaju:

- Ivana je bila veoma uslužna, često je pomagala komšinici, zalivala joj cveće kada je odsutna. Mnogo nam je žao i ne možemo da poverujemo šta se desilo. Uopšte ne znamo šta bi mogao da bude razlog ovakve tragedije - rekli su nam uznemireni stanari iz Ulice Dušana Vlajića.

(Kurir.rs/Jelena Ivić/Foto:Kurir)

U Centru za socijalni rad u Sjenici kažu da su Radovanka i Ivana bile njihove korisnice i da su uzimale hranu iz narodne kuhinje.

- Bile su jako nepoverljive, kivne na rodbinu, koja ih, prema njihovom mišljenju, nije podržavala. Rodbina je pokušavala da im pomogne, ali one su ih odbijale. Takođe su odbile i da se presele u stan Centra za socijalni rad, a u poslednje vreme nikome nisu otvarale vrata - kaže izvor i dodaje da se sumnja da je najpre majka prerezala vene, a da je potom isto učinila i ćerka. - Ivana je dolazila u prodavnicu, tražila namirnice i pričala da joj je majka preminula - kaže izvor.

Astrolog Remić Uticaj magije i prokletstva

Astrolog Velimir Remić objašnjava da se na nebu trenutno nalaze veoma nepovoljni aspekti, koji će uticati na nestabilne osobe. - Kvadrat između Marsa u Vodoliji i Urana u Biku naročito negativno utiče na psihički nestabilne osobe, koje će se, nažalost, odlučivati na suicid. Ovo je aspekt koji pokazuje da neko ne može da trpi teret života, traži oslobođenje duše, da se reši svih muka. Većina ovih samoubistava biće zbog nemaštine. Osim toga, planeta Pluton se nalazi na osamnaestom demonskom stepenu, pa je moguće da ima i uticaja magije i prokletstava. Konjunkcija Meseca i Saturna u Jarcu ukazuje na nerazumevanje, tešku sudbinu i siromaštvo, pa je i to jedan od uzroka - rekao je Remić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track