DEVOJČICA SKOČILA U VATRU I SPASLA SESTRU (4) SIGURNE SMRTI: Stihija progutala kuću najsiromašnije porodice u Maloj Ježevici, ali Nataša (16) se nije uplašila!
Foto: Zoran Šaponjić

Sestrinska ljUbav i briga ne znaju za strah

DEVOJČICA SKOČILA U VATRU I SPASLA SESTRU (4) SIGURNE SMRTI: Stihija progutala kuću najsiromašnije porodice u Maloj Ježevici, ali Nataša (16) se nije uplašila!

Društvo -

POŽEGA - Veljko i Nada Radović, nadničari iz Male Ježevice kraj Požege u trenu su, u velikom požaru ostali i bez kuće i bez igde ičega, a da nije bilo hrabrosti i prisebnosti Nadine ćerke iz prvog braka, Nataše, tragedija bi bila mnogo, mnogo veća. Nataša je u poslednjem trenutku uskočila u zapaljenu kuću, i iz sobe iznela Veljkovu i Nadinu ćerkicu, četvoromesečnu Bojanu koja se već gušila od dima.

foto: Zoran Šaponjić

"Samo što sam došla iz nadnice, sišla sam do letnje kujne da nešto pojedem, a onda da uspavam dete. Samo je nešto puklo, čuo se vrisak dece, a onda sam videla crni dim kako izbija kroz krov i prozore. Veljko je za to vreme bio u nadnici, kosio je livadu kod komšije. Znala sam da će Dragana (15) i Nataša (16) , moje ćerke iz prvog braka shvatiti opasnost, da će pobeći, ali sam, na svoj užas videla da iz sobe u kojoj je Bojana kulja crni dim. Skemenila sam se u trenutku", pričala je juče Nada.

foto: Privatna Arhiva

U istom trenutku Nataša i Dragana osetile su miris paljevine, gorela je prvo neka plastika. Nataša je dohvatila kofu, nasula vodu, krenula da gasi vatru.

foto: Zoran Šaponjić

"Vikala sam - gori kuća, a onda shvatila da je Bojana u dnevnoj sobi iz koje je kuljao dim. Poletela sam unutra, ali se od dima ništa nije videlo. Počela sam da vičem - Bojana, Bojana, prst se pred okom nije video, od lomljave stvari koje su padale i razbijale se pred vatrom, jedva sam čula plač sestrice...Bila je na patosu, ukočena od straha, gušila se od dima, Dragana i majka dozivale su nas spolja, zgrabila sam je u naručje i iskočila napolje, napamet, kroz zapaljeno predsoblje i dim dok se oko nas sve rušilo", pričala je juče Nataša.

Kuću koja je izgorela, Veljko, iako teški invalid, bez noge, nekako je obnovio pre par godina, sada su ostali i bez toga. Njih petoro preživljavaju

od penzije od 12.000 dinara, Veljko i Nada stalno su nadnici, zarađuju da bi prehranili decu. Sve što su imali nestalo je u požaru, odeća, obuća, nameštaj, bela tehnika, tepisi. knjige, školski pribor...

Sada su njih petoro u letnjoj kuhinji, ispod ploče, u kojoj živi i Nadin bolesni dever.

"Niti znamo šta ćemo jesti, niti šta obući, presvući, niti imamo gde da legnemo, a ide zima", priča Nada.

Radovićima je sada hitno potrebna pomoć, da nekako prebrode još jednu od životnih nedaća kojih jedino imaju na pretek.

(Kurir.rs/Z.Š./Foto: Z.Š, Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track