NESREĆA KOJA JE ZAVILA NIŠ U CRNO! MRTAV PIJAN PREGAZIO DVE SESTRE I BICIKLISTU: Stojan Nikolov (30) osuđen na 11 godina zatvora!
Foto: Privatna Arhiva

porodice nastradalih neutešne

NESREĆA KOJA JE ZAVILA NIŠ U CRNO! MRTAV PIJAN PREGAZIO DVE SESTRE I BICIKLISTU: Stojan Nikolov (30) osuđen na 11 godina zatvora!

Crna Hronika -

Stojan Nikolov (30), koji je vozeći pijan 1. aprila u Nišu usmrtio sestre Milicu (27) i Mariju (24) Petrović i biciklistu Svetislava Tonića (82) iz Niša osuđen je danas na 11 godina zatvora!

Iako je ograničenje iznosilo 50 kilometara na čas, Nikolov je vozio automobil nedozvoljenom brzinom od 85 kilometara na čas iz Donje Vrežine ka centru grada, sa najmanje 1,98 promila alkohola u krvi, kada je prešao u suprotnu kolovoznu traku.

foto: M.M.

Kako se navodi u optužnici, izvođenjem manevra udesno, radi vraćanja u desnu kolovoznu traku, izgubio je kontrolu nad vozilom, udario u biciklistu Tonića koji se kretao kolovozom u pravcu centra grada, a zatim izleteo na trotoar i gde je pokosio Milicu i Mariju koje su čekale autobus. Biciklista je preminuo na licu mesta, a nesrećne devojke u Kliničkom centru u Nišu.

Nikolov je u petak pred sudom priznao u potpunosti krivično delo rekavši da želi da izjavi saučešće porodicama nastradalih jer to do sada nije imao prilike da učini.

"Iskreno se kajem zbog svega što se desilo. Voleo bih da mogu da vratim vreme, trebalo je da poginem tog dana. Tražio sam da razgovaram sa sveštenikom, ali mi nije dozvoljeno. Od tog dana ne mogu da spavam, imam košmare, jedem jednom dnevno", rekao je Nikolov.

Stojan Nikolov
Stojan Nikolovfoto: PrintScreen

Majka nastradalih devojaka Zora Petrović nije mogla da prisustvuje suđenju jer se zbog teškog psihičkog stanja posle gubitka dece nalazi na lečenju u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici. Otac Slobodan Petrović govorio je kroz suze...

- Meni od toga dana više nema života - rekao je pred sudom otac nastradalih sestara Slobodan Petrović iz Niša plačući od bola.

On ispričao da o samoj nesreći nema neposrednih saznanja.

Zamenik Višeg javnog tužioca Slobodan Kaličanin istakao je da je veštačenjem utvrđeno da su kočnice na vozilu bile potpuno istrošene tako da nije bilo bezbedno upravljati njime, što je Nikolov kao profesionalni vozač po zanimanju morao znati. On je naglasio i da su veštaci utvrdili da je do nesreće ipak došlo usled gubitka kontrole nad vozilom od strane vozača, a ne zbog neispravnosti.

Kaličanin je zatražio maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora za Nikolova, kao i zabranu upravljanja vozilom od pet godina.

Bugarski državljanin

Advokat Marko Mitić rekao je u završnoj reči da je Nikolov priznao krivično delo i pokazao iskreno kajanje te da bi sud kao olakšavajuće okolnosti trebalo da uzme i to što je o sada neosuđivan te činjenicu da se radi o mladom čoveku koji se korektno držao tokom postupka. On je zatražio da se Nikolovu ukine pritvor po izricanju presude jer ne stoje razlozi za dalje produživanje, dok je zastupnica porodice Petrović Snežana Stanković-Conić zatražila produženje pritvora, ukazujući na to da ima i bugarsko državljanstvo i da je došlo do velikog uznemirenja javnosti.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track