SLUČAJ UBISTVA KRISTINE KAPLANOVIĆ (19): Ubicu s pumpe bole krajnici, suđenje odloženo!
Foto: Privatna Arhiva

viši sud

SLUČAJ UBISTVA KRISTINE KAPLANOVIĆ (19): Ubicu s pumpe bole krajnici, suđenje odloženo!

Crna Hronika -

Suđenje Milošu Srebriću, koji je optužen da je prošle godine tokom pljačke benzinske stanice NIS u Velikom Mokrom Lugu upucao radnicu Kristinu Kaplanović (19), odloženo je juče u Višem sudu u Beogradu jer je optuženi tvrdio da je bolestan i da ne može da prati postupak.

Podsetimo, Srebrić je optužen da je tokom pljačke pumpe ispalio hitac u glavu nesrećne Kaplanovićeve, koja je bila zaposlena na toj pumpi. Devojka je preminula u Urgentnom centru nakon desetak dana borbe za život, a Srebrić je uhapšen posle nekoliko meseci skrivanja.

- Nisam sposoban da iznosim odbranu, razboleo sam se i imam temperaturu. Promukao sam, bole me krajnici. Još uvek nisam išao kod lekara, ali sam upravu zatvora obavestio o tome sinoć i čekam da me pozovu na pregled - rekao je Srebrić.

Sudija je podsetila Srebrića da je važno da on što pre bude saslušan.

- Već smo imali odlaganja, a postupamo brzo zbog toga što je ovo pritvorski predmet - navela je sudija i zakazala nove termine počevši od 6. novembra.

Miloš Srebrić je i ranije osuđivan zbog pljački, a nekoliko meseci pre zločina takođe je odležao zatvorsku kaznu. Kobnog dana, dok je Kristina bila na pauzi s kolegama, izašao je iz obližnje šumice maskiran maramom i zatražio novac od njih uperivši pištolj. Oni su krenuli ka kasi, ali kada je razbojnik gurnuo jednog od radnika, pištolj je opalio i pogodio Kristinu. On se uspaničio i pobegao bez plena, a u kasi je navodno bilo samo 10.000 dinara. Nesrećna Kristina u Beograd je došla iz Nove Varoši šest meseci pre smrti. Ona se spremala za upis na fakultet pošto je prethodno pauzirala jednu godinu, a na pumpi se zaposlila kako bi sakupila novac za nastavak školovanja.

Bila u sudnici Supruga bežala od novinara

Vanja Mihajlović, nevenčana supruga Miloša Srebrića, juče je bila u publici na suđenju, zajedno sa njegovim ocem Nikolom Srebrićem. Nakon izlaska iz sudnice oni su doslovno otrčali iz zgrade suda, bežeći od novinara, kojima nisu hteli da daju izjave.

Otac Nikola Srebrić
Otac Nikola Srebrićfoto: Vladimir Šporčić

(Kurir.rs/J.I./Foto:Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track