VOĐA ŠKALJARACA NARUČIO UBISTVO SALETA MUTAVOG ZA 300.000 EVRA? Svedok saradnik optužuje Vukotića za 3 LIKVIDACIJE U BEOGRADU!
Foto: Instagram, Saša Pavlić

nova saznanja

VOĐA ŠKALJARACA NARUČIO UBISTVO SALETA MUTAVOG ZA 300.000 EVRA? Svedok saradnik optužuje Vukotića za 3 LIKVIDACIJE U BEOGRADU!

Crna Hronika -

Specijalno tužilaštvo i srpska policija imaju potencijalnog svedoka saradnika protiv Jovana Vukotića (37), navodnog vođe „škaljarskog” klana, koji je Srbiji izručen iz Turske zbog falsifikovanog pasoša. Reč je, kako za „Politiku” navodi izvor blizak istrazi, o osobi koja Vukotića optužuje da je naručilac tri ubistva u Beogradu - Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, Davorina Baltića i Dalibora Despotovića.

foto: Kurir

Policija, kako je medijima izjavio ministar Nebojša Stefanović, pokušava da dokaže sve za šta ima saznanja, ali ističe da se o tome ne može govoriti dok tužilaštvo ne bude moglo da kaže da postoji dovoljno dokaza.

- Zašto bismo mi upozoravali njegovu odbranu da potencijalne svedoke sklone ili likvidiraju? - kazao je ministar.

Reč je, kako precizira izvor Politike, o predistražnom postupku i nije izvesno da li će policija moći da dokazima potkrepi ove sumnje. Kako je rečeno u Specijalnom tužilaštvu, krivična prijava protiv Vukotića nije im podneta.

Podsećamo, vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković, Sale Mutavi, ubijen je 13. oktobra 2016. godine u precizno isplaniranoj zasedi, sa čak 60 metaka iz dva „kalašnjikova”. Pucnjava se dogodila preko puta Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici. Vrlo brzo mediji su objavili nezvanična saznanja prema kojima su uticajni ljudi iz crnogorske kriminalne organizacije platili 300.000 evra za ubistvo Stankovića, ali ne u gotovini, već kokainom.

Stankovića nije spaslo ni to što je znao da u Beograd stižu plaćene ubice, ali ni pancir, jer su ga meci pogodili u glavu i vrat. Pokrenuta je akcija širom Beograda, privedeni su svi za koje je policija sumnjala da bi mogli da imaju neke informacije, ali ubistvo Stankovića do danas nije rešeno i pored saznanja da policija ima podatke o počiniocima zločina, navodno pripadnicima „škaljarskog klana”.

Davorin Baltić (40), član vrha „kavačkog klana” s kojim „škaljarci” već godinama vode rat do istrebljenja, ubijen je 1. januara 2018. godine u Ulici internacionalnih brigada na Vračaru, kada je u njega ispaljeno više hitaca dok je bio u svom vozilu. S njim je tada bila njegova kuma Marija N., inače pripadnica beogradske policije, koja je ostala nepovređena. Dodatne kontroverze unela je informacija da je ona posle pucnjave Baltićev pištolj bacila u kontejner.

Kurir.rs/Politika

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track