OTMICA KAKVU BEOGRAD NIJE VIDEO! Ranko Konj osumnjičen da je oteo muškarca na prevaru, 21 dan ga MUČIO i terao da mu prepiše STAN I 3 AUTOMOBILA
Foto: Vladimir Šporčić

horor

OTMICA KAKVU BEOGRAD NIJE VIDEO! Ranko Konj osumnjičen da je oteo muškarca na prevaru, 21 dan ga MUČIO i terao da mu prepiše STAN I 3 AUTOMOBILA

Crna Hronika -

Ranko S. (56) i Nikola J. (39) privedeni su zbog sumnje da su gotovo mesec dana držali u zarobljeništvu Igora M. (41), zlostavljajući ga i psihički i fizički

Ranko S. (56), zvani Ranko Konj, i Nikola J. (39) uhapšeni su zbog sumnje da su u septembru prošle godine u beogradskom naselju Leštane oteli Igora M. (41), koga su 21 dan fizički i psihički zlostavljali, primoravajući ga da potpiše da im je navodno prodao stan i tri automobila.

Nakon organizovanog kidnapovanja, otmičari su muškarca zatvorili u jednoj zgradi u Zabranskoj ulici u Leštanima.

foto: Vladimir Šporčić

Zarobljeništvo

- Oteli su Igora na prevaru, nakon čega su ga zatvorili u stan na prvom spratu. Nešto manje od mesec dana pokušavali su da nesrećnog čoveka nagovore da potpiše papire koji garantuju da se odriče svog stana i tri automobila. Da bi u tome uspeli, oni su ga, kako se sumnja, svakodnevno vređali, tukli rukama i nogama, ali i bejzbol palicama. Udarali su ga i pesnicama u lice, jer je čovek bio u jako lošem stanju kad je pronađen - navodi izvor iz istrage.

Kako kaže, žrtva je nakon višednevnog pakla u stanu iskoristila trenutak nepažnje otmičara i pobegla.

- Veruje se da je Igor iskoristio priliku kad je ostao sam u stanu. Uspeo je nekako da se oslobodi i otvori prozor, kroz koji je pobegao. Čim se našao na slobodi, prijavio je sve policiji, koja je odmah pokrenula istragu - dodaje naš sagovornik.

Nedugo zatim, policijski službenici izvršili su pretres stana u kojem su se odigrale stravične scene brutalnog zlostavljanja i tom prilikom pronašli dve bejzbol palice, jedan pancir, ali i dva metka za revolver "magnum 357". Takođe, postoji sumnja da su otmičari od žrtve uzeli i elektromaterijal u vrednosti od oko 40.000 evra.

Bavio se zelenašnjem

Kako nezvanično saznajemo, Ranko S., poznatiji kao Ranko Konj, navodno važi za poznatog beogradskog zelenaša.

- Sumnja se da je i ranije na identičan način od sugrađana preoteo na desetine stanova i vrednu imovinu. Sumnja se da su ljudi od njega uzimali novac na kamatu, a kad nisu imali da vrate pozajmicu, on im je uzimao nekretnine. Zbog toga se proverava da li je i Igor M. eventualno upao u njegovu mrežu pozajmicom poveće svote, koju nije mogao da vrati - kaže naš izvor.

Novinari Kurira obišli su danas zgradu u Leštanima u kojoj se prošle godine odigravala drama, ali na toj adresi trenutno živi mladi taksista sa svojom devojkom. On nam je, zbunjen i zatečen, rekao da ne poznaje otmičare.

- Stan sam kupio u aprilu, a imam i potpisane ugovore koji to dokazuju. Sve je legalno - kazao nam je taksista.

Stanari Ne poznajemo otmičare

Stanari iz zgrade kažu da ne poznaju muškarce osumnjičene za ovo krivično delo. - Ovo je relativno nova zgrada i neki od nas su se skoro uselili. Mi se i međusobno ne poznajemo baš najbolje. Nismo upoznati s tim da su u ovoj zgradi nekada živeli neki Ranko i Nikola. Policija nije dolazila, pa su oni verovatno uhapšeni na nekom drugom mestu - rekli su nam stanari.

(Kurir.rs/Dušan Stamenković/Foto:Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track