OTAC MARIJANE MIĆIĆ ŽRTVA RATA CRNOGORSKIH KLANOVA: U Beogradu je saradnik Luke Bojovića raznet ISTOM BOMBOM!
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

zASTRAŠUJUĆE

OTAC MARIJANE MIĆIĆ ŽRTVA RATA CRNOGORSKIH KLANOVA: U Beogradu je saradnik Luke Bojovića raznet ISTOM BOMBOM!

Crna Hronika -

Bomba koja je eksplodirala u automobilu na Voždovcu i nanela povrede Nebojši Mićiću, ocu poznate voditeljke Marijane Mićić, navodno je ista kao i ona koja je raznela Sinišu Milića u junu ove godine, otkriva izvor blizak istrazi.

Siniša Milić je inače navodno bio blizak Luki Bojoviću i njegovoj desnoj ruci Filipu Koraću. Iako postoji sličnost sa likvidacijama u ratu crnogorskih klanova, zasad je najasno šta bi uopšte mogao da bude motiv podmetanja bombe pod auto voditeljke Pinka.

Upravo ova vrsta eksplozivne naprave, koja je u oba slučaja aktivirana daljinski, poznata je kao crnogorski potpis.

foto: Dado Đilas

U istrazi se za sada proveravaju i navodi da je automobil u kome se nalazio otac poznate voditeljke greškom tipovan.

Inače, reč je o eksplozivu poznatijim pod nazivom "marmelada". Spravljen kao smesa više jedinjenja može se na nabaviti na crnom tržištu u tri zemlje iz regiona: Crnoj Gori, Albaniji i Bosni i Hercegovini. Međutim, eksploziv eventualno može poticati i sa jednog od kamenoloma u Srbiji, gde ga mineri koriste.

foto: Dado Đilas

U ribolovačkim krugovima poznat je i kao privredni eksploziv, popularan je zbog lakog oblikovanja, a bez detonatora je potpuno bezopasan.

Kilogram ovog eksploziva na crnom tržištu košta od 1.700 do 4.500 evra. S obzirom na gramažu koja se upotrebi, u krugu od 150 metara gde se ovaj eksploziv baci, ne ostaje ništa osim mrtvo more.

Srećom preživeo

Podsetimo, jaka detonacija izbacila je iz automobila Nebojšu Milića dok se kretao ka svojoj staklorezačkoj radnji u Kumodražu, pa se veruje da je upravo zbog toga i preživeo. Prošao je s povredama bubne opne i desne ruke, ali su one sanirane, nakon čega je pušten na kućno lečenje.

foto: Kurir

Izvor Kurira navodi da policija radi na proveri snimaka sa sigurnosnih kamera, koji ih mogu dovesti do ključnih dokaza u rešavanju ovog slučaja.

foto: Marina Lopičić, Profimedia

Podsetimo, stravična eksplozija u kojoj je Siniša Milić nastradao, dogodila se u utorak 19. juna oko 13 sati na uglu Južnog bulevara i Ustaničke ulice. U trenutku kad je bomba postavljena ispod sedišta "tojote" aktivirana, on je prolazio kroz semafor. Eksplozija mu je raznela obe noge i, prema rečima očevidaca, jezivi Milićevi krici trajali su manje od minuta, posle čega je izdahnuo.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track