OBRT U SLUČAJU KIDNAPOVANOG BEOGRAĐANINA: Prijavio otmicu tek posle DVA MESECA!? A tek uslovi u kojima ga je Ranko Konj držao... Tu BIZARNOSTI tek počinju
Foto: Vladimir Šporčić

OBRT U SLUČAJU KIDNAPOVANOG BEOGRAĐANINA: Prijavio otmicu tek posle DVA MESECA!? A tek uslovi u kojima ga je Ranko Konj držao... Tu BIZARNOSTI tek počinju

Crna Hronika -

Igor Mladenovski, koji je prijavio policiji da su ga dva muškarca prošle godine otela i držala zatočenog čak 21 dan u stanu u Leštanima kako bi ga naterali da im prepiše stan, na saslušanju je priznao da je otmicu prijavio tek posle dva meseca!

Mladenovski je saslušan u Višem tužilaštvu u Beogradu i tada je potvrdio svoju priču od prošle godine da su ga Ranko Stojanović i Nikola Jovanović prošle godine oteli i držali zatočenog u stanu.

Međutim, on je sada rekao da je za vreme "otmice" u Leštanima svakoga dana izlazio napolje u pratnji Jovanovića, da je odlazio čak i u policiju jer se protiv njega vodio ekstradicioni postupak zbog čega je morao redovno da se javlja.

On je na saslušanju rekao da je za vreme otmice, iako su mu Stojanović i Jovanović navodno pretili, živeo najnormalnije u stanu - kupao se, spavao, jeo...

Ipak, posle 21 dana "torture", odlučio se na beg, a navnodu otmicu je, međutim, prijavio tek posle više od dva meseca!

Ranko Stojanović i Nikola Jovanović, koji se terete da su oteli i mučili Mladenovskog, negiraju delo koje im se stavlja na teret, tvrdeći da je Mladenovski "opštepoznat" po svojim prevarama i dugovima mnogim građanima.

Pobegao kad je ostao sam u stanu

Za vreme tih 21 dan, porodica Mladenovskog nije imala nikakve informacije o njemu i njegovom stanju.

Sumnja se da su otmičari od njega uzeli i elektromaterijal u vrednosti od oko 40.000 evra!

Kako je saopšteno u MUP, u trenutku hapšenja policija je iz stanova ove dvojice otmičara pronašla dve bejzbol palice, jedan pancir i dva metka za "magnum 357".

Otmičar od ranije poznat policiji

Inače, kako saznajemo, uhapšeni Ranko odranije je poznat policiji, a u zelenaškim krugovima su ga prozvali Ranko Konj.

Prema informacijama koje posedujemo, ovaj muškarac poznat je u Beogradu kao zelenaš i muškarac koji je prevario na desetine građana.

- On je ljudima davao novac na kamatu, a kako oni nisu imali da mu vrate, smišljao je kompenzacije - kaže izvor.

Prema njegovim rečima, uhapšeni Ranko uterivao je dugove na razne načine - između ostalog i zaplenom imovine.

- On je kada ljudi nisu mogli da mu vrate dug pravio kompenzaciju - uzimao im je kola, stanove. Sve te ljude primoravao je da potpišu da su mu dali stan. Na taj način, na kamatu, prisvojio je na desetine kuća i stanova širom Beograda - kaže naš izvor.

Stan prodat posle otmice

U zgradi u Leštanima u čijem stanu u podrumu je trajalo zatočeništvo nesrećnog Igora M. niko nije mogao da poveruje šta se dešavalo pre godinu dana. Kako kažu komšije, prvi put čuju za tako nešto. Vlasnik stana u kojem je Igor bio zarobljen 21 dan kazao je da ne zna ništa o pomenutom događaju.

- Ja sam taj stan kupio ove godine u aprilu od nekog Nikole. Sve sam legalnim putem uradio - kazao je vlasnik stana.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track