VODITELJKI PINKA LICE POTPUNO SMRSKANO, U NESREĆI ZADOBILA PRELOM KARLICE, RUKE I REBARA, A SAD SE OPORAVLJA: Život mi je visio o koncu, jedva sam preživela!
Foto: Kurir

oporavak posle nesreće

VODITELJKI PINKA LICE POTPUNO SMRSKANO, U NESREĆI ZADOBILA PRELOM KARLICE, RUKE I REBARA, A SAD SE OPORAVLJA: Život mi je visio o koncu, jedva sam preživela!

Crna Hronika -

Skoro dva meseca prošla su od teške saobraćajne nesreće u kojoj je producentkinja emisije "Kuća od srca" zadobila povrede opasne po život. Sandra se i dalje nalazi u bolnici, a njeno zdravstveno stanje je stabilno

Svesna sam da mi je život visio o koncu. Najgori dani života su iza mene, ali znam da mi predstoji dug oporavak. Sigurna sam da ću, uz podršku porodice i prijatelja, uspeti da iz svega ovoga izađem još jača.

Ovo je za Kurir rekla Sandra Denda, novinarka i producentkinja emisije "Kuća od srca", koja je 26. avgusta teško povređena u saobraćajnoj nesreći kod Kovina.

jezive scene na mestu udesa
jezive scene na mestu udesafoto: Foto: Kurir

Sandra, koja je posle saobraćajke bila u komi, preživela je nekoliko operacija, a već skoro dva meseca se nalazi u bolnici.

Lekari su me spasli

- Znam da su lekari učinili sve da mi spasu život i na tome sam im neizmerno zahvalna, isto kao i mojoj porodici, prijateljima i svima koji su bili uz mene u teškim trenucima. Preda mnom je dug oporavak, ali ako sam uspela da prevaziđem ono najgore, nadam se da ću i ovaj put pobediti - rekla je Denda za Kurir i dodala da se nerado seća saobraćajke iz koje je jedva izvukla živu glavu.

Novinarka je do pre nekoliko dana bila na šok odeljenju Urgentnog centra.

- Sada se osećam bolje i konačno sam van životne opasnosti. Ipak, moje stanje i dalje mora da se prati. Najveću snagu mi ulivaju ćerke, koje me obilaze svakog dana - kaže novinarka.

novinarka se zahvalila i statusom
novinarka se zahvalila i statusomfoto: Facebook

Sandra je u udesu zadobila višestruke povrede, koje su joj ugrožavale život.

- Najteže povrede su joj one na licu. Lice je bilo potpuno smrskano i pod otokom. Veći deo je uspešno operisan, ali joj predstoji još nekoliko hirurških intervencija. Osim toga, Sandra je imala i povrede oka, prelom karlice i ruke, nekoliko rebara i još mnogo povreda po telu. Kada je pacijent u tako teškom i složenom stanju, onda postoji i opasnost od pojavljivanja hematoma ili tromba, o čemu smo posebno vodili računa tokom prethodnog perioda - rekao je naš izvor iz Urgentnog centra.

Išla na posao

Podsetimo, Denda je povređena u saobraćajnoj nesreći u okolini Kovina, kada je automobil "opel", u kome je sedela na zadnjem sedištu, izgubio kontrolu i upao u kanal, gde se prevrnuo na krov. Žena koja je upravljala automobilom u ovom udesu lakše je povređena, dok je mladić, koji je takođe bio u kolima, prošao bez povreda. Sandra je u blizini Kovina, gde se i dogodila nesreća, radila na televizijskom projektu "Kuća od srca" kao producent i organizator. Emisija je humanitarnog karaktera, a cilj je da se socijalno ugroženim porodicama sagradi kuća.

automobil uništen
automobil uništenfoto: Foto: Kurir

Na pitanje da li ju je nakon udesa posetio ili s njom kontaktirao Žarko Lazić, vlasnik producentske kuće u kojoj je zaposlena i voditelj emisije "Kuća od srca", Sandra je kratko odgovorila:

- Ne, nije.

(Kurir.rs/ Ivan Ercegovčević/ Foto: Kurir, Fejsbuk)

Kako je došlo do udesa Žena vozila bez dozvole

Automobil "opel", koji nije bio registrovan, vozila je koleginica Sandre Dende, koja, navodno, nema položeni vozački ispit. Žena koja je bila za volanom izgubila je kontrolu u krivini na poljskom putu i sletela u kanal. Tom prilikom auto se prevrnuo na krov i prikleštio Sandru, koja je sedela na zadnjem sedištu. Ekipa Hitne pomoći zatekla je novinarku bez svesti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track