Bivši bankar osumnjičen za prevaru

Prevara

Bivši bankar osumnjičen za prevaru

Crna Hronika -
Milan M. je, kako se navodi, osumnjičen da je kao službenik banke tokom 2007. u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u zabludu doveo Milana D. da potpiše ugovor o kreditu u iznosu od 30.000 evra za kupovinu poljoprivrednog zemljišta

KRUŠEVAC - Bivši službenik kruševačke filijale "Folks banke" Milan M. (35) uhapšen je zbog prevare Milana D. iz Trubareva kojom ga je oštetio za oko 2,3 miliona dinara, saopštila je danas kruševačka policija.

Milan M. je, kako se navodi, osumnjičen da je kao službenik banke tokom 2007. u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u zabludu doveo Milana D. da potpiše ugovor o kreditu u iznosu od 30.000 evra za kupovinu poljoprivrednog zemljišta.

"Osumnjičeni je na osnovu tog ugovora uz pomoć Jelene M, tadašnje direktorke banke "Inteza" u Kruševcu, podizao novac i zadržavao ga za sebe čime je klijenta oštetio za 2.362.818 dinara", piše u policijskom saopštenju.

Dodaje se da su mu pomagale i Gordana J, referent overe Osnovnog suda u Kruševcu i Milijana D. iz Trubareva jer su overavale neistinitu dokumentaciju, kao i da će protiv njih dve i Jelene M. biti podneta krivična prijava zbog sumnje da su zloupotrebile službeni položaj.

Policija je navela da preduzima sve mere za otkrivanje sličnih krivičnih dela za koja ima indicija da je izvršilac isti - Milan M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track