Najnovije vesti

TUŽILAŠTVO PROTIV PUŠTANJA VUKOTIĆA IZ PRITVORA, ČAK NI UZ JEMSTVO OD 150.000 EVRA: Očekuje se konačna reč suda...
Foto: Printscreen Kurir Tv

stav tužioca

TUŽILAŠTVO PROTIV PUŠTANJA VUKOTIĆA IZ PRITVORA, ČAK NI UZ JEMSTVO OD 150.000 EVRA: Očekuje se konačna reč suda...

Crna Hronika

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu usprotivilo se danas puštanju Jovice Vukotića iz pritvora uz jemstvo od 150.000 evra, jer smatra da nikakvog osnova za to i obavestilo sud o svom stavu. Tužilaštvo je i protiv predloga mu se pritvor zameni kućnim pritvorom odnosno merom napuštanja stana, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

 

Vukotić, koji se povezuje sa crnogorskim "škaljarskim klanom", optužen je za korišćenje falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov i u pritvoru je zbog opasnosti od bekstva, i bojazni da bi mogao da ponovi krivično delo. Sudija koja će odlučivati o predlogu odbrane za Vukotićevu odbranu sa slobodu uz jemstvo, ili da mu se odredi kućni pritvor, dala je u utorak tužilaštvu rok od tri dana da se izjasni o predlogu.

Tužilaštvo je u dopisu sudu podsetilo na nedavnu odluku Višeg suda kojom je odbijena žalba odbrane na rešenje o produženju pritvora, i nije dalo saglasnost za ukidanje pritvora uz jemstvo.

 

Međutim, sud prilikom odlučivanja nije vezan stavom tužioca. Odluka se očekuje u narednih nekoliko dana kada Vukotiću ističe pritvor, koji se preispituje na svakih 30 dana. Vukotić je na početku suđenja negirao da je "vođa škaljarskog klana", kako su ga prozvali mediji, nije poricao da putovao sa lažnim pasošem, ali je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbekao maltretiranje po aerodromima.

 

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom tereti Vukotića za produženo krivično delo falsifikovanje isprave za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora. Tužilaštvo optužnim predlogom traži da ga sud osudi na godinu i po zatvora. Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

 

Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu.

On ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je proteran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...