PUCAO U JABUKU NA SVADBI, PROMAŠIO, A ONDA JE NASTAO HAOS! Kako se običaj pretvorio u DRAMU na veselju u Aranđelovcu! Povređeno i trogodišnje dete!
Foto: Printscreen

izbegnuta tragedija

PUCAO U JABUKU NA SVADBI, PROMAŠIO, A ONDA JE NASTAO HAOS! Kako se običaj pretvorio u DRAMU na veselju u Aranđelovcu! Povređeno i trogodišnje dete!

Crna Hronika -

Policija iz Aranđelovca prekjuče je privela Ivana Markovića (35), koji je na svadbi u selu Banja pucao iz lovačke puške i povredio tri osobe, među kojima je i trogodišnje dete.

Naime, uhapšeni je na svadbi, koja se održavala u dvorištu porodične kuće Radovana Mihailovića, dva puta pucao iz lovačke puške, kako običaji nalažu, u jabuku koja je bila zakačena o drvenu motku na betonskom stubu.

Kako prepričava Dragoslav Marković, otac osumnjičenog, Ivan prvi put nije uspeo da pogodi jabuku, a kada je ponovo napunio pušku, ona je slučajno opalila.

- Nakon promašenog prvog puta, on je rasklopio pušku ne bi li je opet napunio, i kada ju je sklopio ona mu je u tom trenutku slučajno opalila metar od njega - prepričava otac privedenog i dodaje da je sva sreća što je pušku držao ka zemlji, jer je na svadbi bilo puno ljudi.

On je objasnio da je prava sreća što u tom trenutku nije bilo dece s obzirom na to da su samo desetak minuta ranije upravo na tom mestu trčkala i igrala se.

Prilikom opaljenja puške o beton, delići sačme su Rajku Radisavljeviću (39) naneli lakše telesne povrede pogodivši ga u butinu, a kamenčići su, od udara patrone o beton, trogodišnje dete S. S. pogodili u rame, a fotografa Stojana Milojkovića (29) u lice.

Majka trogodišnje devojčice, koja je pretrpela lakše telesne povrede od udara kamenčića, mladoženjina je sestra koja zbog posla povremeno putuje u Švajcarsku, a inače sa svojom porodicom živi u selu Plaskovac.

Kako priča otac privedenog, Ivan i Rajko su dugogodišnji prijatelji i lovci koji se intenzivno bave lovom već nekoliko godina.

- Lakše sam povređen. Nakon incidenta prebačen sam u Dom zdravlja u Aranđelovcu, gde su mi lekari previli i sanirali ranu. Lekari nisu hteli da vade sačmu, jer je duboko ušla pod kožu. Nakon previjanja rane, vratio sam se na svadbu - kaže Rajko.

Majka povređenog Rajka povodom ovog incidenta nije ostala ravnodušna.

- Za mene je ceo ovaj nemili slučaj jedan veliki šok. Ništa strašno se nije dogodilo, ali šta da je pogodio desetoro ljudi. Šta bi onda bilo? Čitava ova fama oko gađanja jabuke puškom je za mene glupost. Ivan je dobar momak, ali brzopleto je baratao puškom - kaže majka povređenog.

Prema rečima meštana koji su bili na svadbi, ceo ovaj događaj je slučajnost nakon kojeg je svadba nastavljena.

- Otac mlade je pokušao da puca u jabuku, znate već kako to ide na svadbama. Prvi put je promašio, a drugi put, kad je repetirao pušku, slučajno je opalila i kamenčići su se od udarca rasprskali svuda. Mislim da su fotografa pogodili u lice, a devojčicu u ruku - priča jedna meštanka koja je prisustovala događaju.

U kući mlade, roditelji nisu bili raspoloženi za razgovor.

- Desilo se slučajno, niko nije lud namerno da puca - rekla je majka mlade i dodala da je puška bila ispravna i da imaju svu potrebnu dokumentaciju.

Osumnjičeni u dogovoru sa advokatom nije želeo da iznosi detalje o ovom incidentu.

Veselje nastavljeno i juče

Prema rečima meštana koji su bili na svadbi, ceo ovaj događaj je slučajnost nakon kog je svadba nastavljena.

I povređeni Rajko Radisavljević se nakon previjanja u Domu zdravlja raspoložen vratio na veselje.

Kako žitelji ovog sela prepričavaju, bez obzira na ovaj nesrećni događaj, veselje je isti dan nastavljeno do kasno u noć, pa čak i sutradan.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track