FILMSKO BEKSTVO NA GRANICI! SRPSKI PINK PANTER UMAKAO HRVATSKOJ POLICIJI: Član zloglasne bande opljačkao katarskog šeika, napao policajca na Tovarniku pa odjurio preko u Srbiju!
Foto: AP/Youtube printscreen

pobegao pljačkaš iz venecije

FILMSKO BEKSTVO NA GRANICI! SRPSKI PINK PANTER UMAKAO HRVATSKOJ POLICIJI: Član zloglasne bande opljačkao katarskog šeika, napao policajca na Tovarniku pa odjurio preko u Srbiju!

Crna Hronika -
1 / 5 Foto: EPA

BEOGRAD/ZAGREB - Nakit koji je ukrala kriminalna grupa deo je privatne kolekcije nakita i drugih vrednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al-Tanija, koja je bila izložena u Veneciji.

Srpski državljanin 54-godišnji Dragan M, kog je hrvatska policija uhapsila prošlog četvrtka zbog sumnje da pripada grupi Pink Panter odgovornoj za krađu nakita milionske vrednosti u Veneciji, napao je istog dana policajca u prostorijama policije na graničnom prelazu Tovarnik i pobegao u Srbiju.

Hrvatska policija objavila je da je Srbin srušio policajca na pod, pobegao prema graničnom prelazu Šid gde je stavljen pod nadzor srpske policije. Njegova sudbina sada je neizvesna jer Srbija nema obavezu da ga izruči, pišu hrvatski mediji i podsećaju da je hrvatska policija prošle nedelje uhapsila četvoro HR državljana i srpskog državljana, osumnjičene za krađu nakita milionske vrednosti u januaru u Veneciji.

Nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al-Tanija, koja je bila izložena u Veneciji, u Duždevoj palati pod nazivom ‘Blaga mogula i maharadža”.

Stručnjaci smatraju da je čitava kolekcija neprocenjiva, a ukraden je par minđuša od platine i dijamanata u vrednosti od milion dolara i broš od platine i rubina u vrednosti od preko 2 miliona dolara, navodi tamošnji MUP.

Istraga je pokazala i da je pljačka izvedena iz trećeg pokušaja. Naime, lopovi su došli u Dudževu palatu prv put u decembru 2017. godine. Tada je Vinko Tomić, organizator pljačke, pokušao nasilno da otvori staklenu vitrinu s nakitom, dok su ga Vladimir Grgić i Zvonko Đurkin pokrivali. Međutim, njihovo ponašanje je bilo sumnjivo stražarima koji su zamolili sve posetioce da napuste palatu.

Drugi pokušaj uključio je dvojicu srpskih državljana, Dragana M. i Gorana P. koji su čuvali stražu. Međutim, uspeli su tek u trećem pokušaju. Smatra se da je nakit kod Gorana P. koji je u bekstvu.

(Kurir.rs/Net.hr/Foto: Youtube printscreen/Foto: EPA/Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track