"SLUČAJ BEKO"  Veštak potvrdio odbranu "zemunca"
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

viši sud u beogradu

"SLUČAJ BEKO" Veštak potvrdio odbranu "zemunca"

Crna Hronika -

Sudski veštak i stručnjak za telekomunikacije Dragomir Vasiljević saslušan je juče u nastavku suđenja nekadašnjem pripadniku "zemunskog klana" Aleksandru Zdravkoviću, kao i Maji Adrovac, kojima se sudi za pokušaj ubistva beogradskog biznismena i vlasnika Luke Beograd Milana Beka.

Veštak je na osnovu podataka iz baznih stanica ispitivao kretanje Zdravkovićevog mobilnog telefona u trenutku kada je Beko ranjen ispred svoje kuće na Senjaku, novembra 2014.

- U trenutku zločina, telefon koji je koristio optuženi registrovale su bazne stanice u Padinskoj skeli i Višnjici. Moguće je da je došlo i do preklapanja, odnosno da su obe bazne stanice registrovale telefon, a da je okrivljeni zapravo bio sve vreme na jednoj od te dve lokacije i da se nije pomerao - rekao je veštak.

Njegov nalaz potvrdio je donekle i odbranu Zdravkovića, koji je tvrdio da je u trenutku ranjavanja Beka bio kod svoje kuće u Višnjici. Na narednom pretresu, koji je zakazan za decembar, trebalo bi da se obavi i saslušanje putem video-linka Ivana Adrovca, supruga optužene Maje, koji se trenutno nalazi u Švajcarskoj, gde je uhapšen zbog pljačke.

(Kurir.rs/I. M.Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track