OVAKO BIJU KRAGUJEVAČKI KRIMOSI (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK): Klan seje strah u gradu, niko im NIŠTA NE MOŽE! Pogledajte kako tuku biznismena jer ih nije pozdravio!
Foto: Printskrin

BRUTALNO

OVAKO BIJU KRAGUJEVAČKI KRIMOSI (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK): Klan seje strah u gradu, niko im NIŠTA NE MOŽE! Pogledajte kako tuku biznismena jer ih nije pozdravio!

Crna Hronika -

Božidar B. (30), koji važi za vođu jednog kriminalnog klana iz Kragujevca i koji je osumnjičen da je početkom novembra u diskoteci "Volpe" učestvovao u brutalnom prebijanju boksera Jovice Lešnjaka (24) i dvojice žandarma, odranije je poznat policiji, a Kurir je došao u posed video-snimka na kome se vidi kako Božidar nadgleda premlaćivanje jednog kragujevačkog privrednika.

Kako saznajemo, taj napad se dogodio 29. septembra u jednom kragujevačkom kafiću. Vidi se kako jedan mladić sedi za stolom sa D. Ž., koji važi za nižerangiranog pripadnika kriminalne grupe, dok Božidar B. stoji pored njihovog stola.

Na video-zapisu, koji su najverovatnije zabeležile kamere iz lokala, vidi se kako D. Ž. razgovara sa mladićem unoseći mu se u lice. Za to vreme Božidar B. stoji iznad njih, a u jednom trenutku D. Ž. počinje da udara žrtvu čašom, dok Božidar nadgleda situaciju.

Krimosi u akciji... Božidar B. nadgleda premlaćivanje
Krimosi u akciji... Božidar B. nadgleda premlaćivanjefoto: Printskrin

- Privrednik, koji je inače bio u prijateljskim odnosima sa ubijenim MMA borcem Radošem Joksimovićem, tada je dobio ozbiljne batine. Pretučen je navodno zbog toga što je odbio da se pozdravi sa ljudima iz grupe Božidara B. Nakon što je pretučen policija ga je privela i odredila mu zadržavanje. Po skraćenom postupku je izveden pred sudiju za prekršaje, dok je napadač D. Ž. u sud došao sa advokatom tek sutradan i nakon davanja izjave pokrenut je prekršajni postupak - objašnjava sagovornik i dodaje da policija proverava da li kriminalna grupa koju navodno predvodi Božidar B. ima veze sa ubistvom MMA borca, koji je 18. septembra izrešetan u restoranu "Neptun".

PAŽNJA! UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

foto: Printskrin

Podsetimo, policija je nakon tuče u diskoteci "Volpe", kada su napadači Jovici Lešnjaku nožem i flašama drali kožu s nogu, uhapsila Božidara B., ali i njegovog brata Marka (31).

- Motiv krvavog obračuna navodno je bio sukob dve suprotstavljene kriminalne grupe iz kragujevačkog naselja Aerodrom zbog neraščišćenih računa oko poslova obezbeđenja. Ti sukobi datiraju od pre šest godina. Ovi kriminalni klanovi poznati su po reketiranju, pucnjavi i ranjavanju, paljenju kafića i prebijanju - kaže izvor i dodaje da je krajnje vreme da im policija stane na put.

Građani u strahu Traže da ih MUP zaštiti

Prema rečima našeg izvora, na području koje pokriva PU Kragujevac u proteklih šest meseci došlo je do eskalacije nasilja, zbog čega građani strahuju za bezbednost.

- Građani su pokrenuli peticiju, koja se potpisuje u centru Kragujevca, a kojom traže od vrha vlasti i MUP da ih zaštite. Stvorio se utisak da u bezbednosnim i policijskim strukturama Kragujevca nešto ne štima. Od juna je bila na snazi akcija "Nadzor i kontrola", koja je trebalo da da presek i analizu povezanosti osoba iz kriminogene sredine, a dobili smo najkrvaviji period na kragujevačkim ulicama. To govori da je policijsko-obaveštajni i analitički model delovanja, a koji je godinama davao pozitivne rezultate, ovog puta zatajio, dok je evidentno represivni metod samo stvorio veću napetost i razdražljivost u svim strukturama - kaže za Kurir visokopozicionirani pripadnik MUP i ističe "da je ovakva situacija nedopustiva i da vrh MUP mora pod hitno da nađe rešenje".

(Kurir.rs/D. J./Foto: Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja