LOKALIZOVAN POŽAR KOD PANČEVA: Vatra izbila u privatnom skladištu žitarica, nema povređenih i nastradalih
Ilustracija, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

opasno

LOKALIZOVAN POŽAR KOD PANČEVA: Vatra izbila u privatnom skladištu žitarica, nema povređenih i nastradalih

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripadnici sektora za vanredne situacije lokalizovali su požar koji je danas popodne izbio u hangaru u selu Omoljica kod Pančeva i tom prilikom niko nije povređen, saopštio je MUP.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Trenutno se radi na dogašivanju požara koji je izbio u hangaru u kome su skladišteni stočna hrana, gume i gorivo.

Komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona Pančevo Boro Majkić rekao je u izjavi novinarima na licu mesta da je vatrogasno-spasilačka ekipa Pančevo dobila dojavu o požaru u 14.10 sati na prostoru magacina ZTR "Gigant".

Kako je naveo, požar je zahvatio oko 600 kvadrata magacina od preko 1.000 kvadrata u kojem se nalaze žitarice, balirana slama, proizvodi od gume, naftni derivati i maziva.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kaže da je požar lokalizovan oko 16 časova, te da se sada radi na njegovoj likvidaciji i dodaje da će uzrok požara biti utvrđen nakon što vatrogasci završe svoj posao i MUP završi uviđaj.

"Nakon dolaska vatrogasnih jedinica požar je brzo lokalizovan i sprečeno je širenje na lokalne objekte. Sve vreme intervencije imali smo jak vetar i kišu, koje nisu saradnik u ovakvim intervencijama, te sada možemo reći da je požar blizu likvidacije i vremenski uslovi ne mogu promeniti situaciju", rekao je Majkić.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

- U Pančevu je oko 14 časova došlo do požara u privatnom skladistu žitarica u naseljenom mestu Omoljica, nadomak Panceva. Požarom je bilo obuhvaćeno oko 1000 kvadrata skladista u kojem je osim žitarica i nekoliko rolo-bala sena i lucerki bilo i nekoliko tona nafte za ličnu upotrebu. Požar je lokalizovan intervencijom 6 ekipa vatrogasnih vozila. Nije bilo nastradalih i povređenih, niti opasnosti za životnu sredinu,kaže za Kurir Saša Pavlov, predsednik Opštine Pančevo.

foto: Grad Pančevo

Vatra je prvobitno zahvatila hangare sa žitom na jednom poljoprivrednom gazdinstvu. U međuvremenu se čulo nekoliko eksplozija a prema prvim informacijama, na mestu požara je bio rezervoar sa naftom. MUP saopštava da niko nije povređen, navodi RTS.

Vatrogasne i ekipe Hitne pomoći Pančeva su na terenu. Sektor za vanredne situacije poslao je dva vozila kao ispomoć. Oko 17.15 požar je lokalizovan, nakon čega je usledilo gašenje.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Detonacije i eksplozije očekuju se dok se vatra potpuno ne ugasi, kažu nadležni.

U saopštenju MUP-a se navodi da je požar izbio u hangaru u kome su skladišteni stočna hrana, gume i gorivo.

RTS nezvanično saznaje da je požar izbio na privatnom posedu otkupljivača žita iz Omoljice.

Meštani kažu da se u međuvremenu čulo još nekoliko eksplozija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track