KAMIONDŽIJA PREGAZIO DEČAKA (10) IZ SRBIJE U ŠVAJCARSKOJ! POTRESNA ISPOVEST OCA: Brat mu je vikao "Stani!", ali bilo je prekasno! POSLEDNJE REČI KIDAJU DUŠU
Foto: Printscreen Facebook

tuga

KAMIONDŽIJA PREGAZIO DEČAKA (10) IZ SRBIJE U ŠVAJCARSKOJ! POTRESNA ISPOVEST OCA: Brat mu je vikao "Stani!", ali bilo je prekasno! POSLEDNJE REČI KIDAJU DUŠU

Crna Hronika -

Srpski državljanin Lazar Perić (10) poginuo je u utorak u Efretikonu u Švajcarskoj, kada ga je pregazio kamion dok je s bratom Milošem (12) vozio trotinet. Mališani su kobnog dana krenuli kući, gde su ih majka Olivera (44) i otac Branislav (50) čekali da dođu na porodični ručak.

Kako prenose švajcarski mediji, tragedija se dogodila nedaleko od kuće u kojoj živi porodica Perić.

Stradao blizu kuće

- Braća su na trotinetima krenula kući i od nje ih je delio samo pešački prelaz. Međutim, u tom trenutku je iznenada naišao kamion, kojim je upravljao Ivan L. (19), i pokosio desetogodišnje dete. Vozač teretnjaka nije video Lazara i zbog toga nije kočio - navodi izvor lokalnih medija.

Prema njegovim rečima, dete je teško povređeno i u lokvi krvi ležalo na asfaltu, na svega nekoliko metara od kuće u kojoj živi.

- Zaprepašćen i zatečen, brat Miloš je pozvao oca Branislava i on je odmah dotrčao do mlađeg sina koji je bespomoćno ležao na zemlji - kaže izvor švajcarskih medija.

Kako dodaje, uplakani otac je potom prišao povređenom Lazaru i gledao kako mu dete umire na rukama.

Mesto tragedije... Pešački prelaz gde je Lazar udaren
Mesto tragedije... Pešački prelaz gde je Lazar udarenfoto: Printscreen

- Govorio mu je: „Sine moj, ostani sa mnom... Ne napuštaj nas... Biće sve u redu.“ Međutim, nekoliko minuta kasnije, dečak je preminuo u očevom naručju - prenose mediji.

Nekoliko sati nakon tragedije otac Branislav je švajcarskim medijima ispričao kako je izgubio mlađeg sina.

Brat ga upozorava

- Miloš nam je rekao da je bratu dovikivao: „Stani!“, i da je pokušao da ga zaštiti, ali da nije uspeo. Odjednom je uleteo u kuću i rekao da se Lazaru dogodilo nešto strašno. Odmah sam otrčao tamo da vidim šta se desilo. Moj sin je teško disao i nije mogao da govori. Uzeo sam ga za ruku i sve vreme gledao njegove tužne oči... Tako sam proveo poslednje trenutke sa svojim sinom - rekao je švajcarskim medijima potreseni otac.

Hitna pomoć je ubrzo stigla, ali je za desetogodišnjaka srpskog porekla bilo kasno.

Šef kamiondžije

VOZAČ NIJE KRIV

Danijel Sigrist (41), poslodavac osumnjičenog vozača kamiona, rekao je za švajcarske medije da je njegov radnik uradio sve što je mogao da izbegne tragediju. - Nije vozio brzo, a na tom mestu vozači moraju da paze na puno toga. On je uradio ono što je bilo u njegovoj moći - rekao je Danijel.

Majka osumnjičenog

SIN TRAŽIO POMOĆ SVEŠTENIKA

Majka vozača kamiona kaže da se njen sin oseća loše, kao i da će morati da živi s krivicom. - On je jako loše, a ja plačem danima. Saosećam sa porodicom stradalog dečaka i želim da stupim u kontakt s njegovim roditeljima, samo ne znam šta bih mogla da im kažem u ovakvoj situaciji. Ivan je zatražio pomoć sveštenika - izjavila je majka Ivana L.

kurir.rs/Dušan Stamenković Foto: facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track