UBICA KOMŠIJE OSUĐEN NA 15 GODINA ZATVORA: Ne kaje se zbog ubistva ujaka Olivera Dulića!
Foto: Kurir

PRESUDA

UBICA KOMŠIJE OSUĐEN NA 15 GODINA ZATVORA: Ne kaje se zbog ubistva ujaka Olivera Dulića!

Crna Hronika -

Apelacioni sud potvrdio je kaznu Živoradu Živkoviću za ubistvo Ljubomira Sladojevića i pokušaj ubistva njegove supruge Svetlane, koji su se dogodili zbog svađe oko međe

Živorad Živković Žika (69), koji je 18. maja 2016. u Sopotu ubio komšiju Ljubomira Batu Sladojevića (69), inače ujaka bivšeg funkcionera DS Olivera Dulića i teško ranio Sladojevićevu suprugu Svetlanu (67), pravosnažno je osuđen na 15 godina zatvora.

- Živković je došao u dvorište bračnog para Sladojević, u kom su oni bili sa geometrom i njegovim pomoćnikom. Razgovarali su o međi i nije bilo svađe, ali je onda ubica ustao od stola za kom su svi sedeli i iza leđa izvukao pištolj, repetirao ga i pucao Ljubomiru u čelo, a zatim ispalio još četiri hica u Svetlanu, koja je pokušala da se sakrije iza ljuljaške - navodi se u presudi kojom je osuđen za ubistvo Dulićevog ujaka.

foto: Kurir

Ženu ranio u rame

Kako se navodi, ubica je Svetlanu pogodio u rame, a kada je žena počela da beži u kuću, nastavio je da puca ka njoj, ali je nije pogodio. Na ovu presudu su se žalili i tužilaštvo i Živkovićev branilac, ali je žalbe odbio Apelacioni sud i potvrdio prvostepenu presudu.

Komšije ga viđale Oliver često dolazio kod ujaka Oliver Dulić, kako su ispričale komšije, često je dolazio kod ujaka, inače rođenog brata njegove majke. - To je nezamisliva tragedija jedne divne, vredne i čestite porodice, s kojom sam bio veoma blizak - rekao je Dulić posle tragedije za Kurir.

foto: Dado Đilas

- Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno uzeo u obzir olakšavajuće okolnosti, njegov raniji život, njegovo zdravstveno stanje, porodične prilike, dok je od otežavajućih okolnosti ispravno cenio ponašanje okrivljenog nakon izvršenog krivičnog dela, kao i da nije izrazio iskreno kajanje - navodi se u odluci ovog suda.

Predao se policiji

Kako je Kurir pisao, drama u Teslinoj ulici u Sopotu odigrala se kada su geometri došli da mere među između Živoradovog i Sladojevićevog imanja, oko koje su se oni godinama sporili. Živković je ušao u dvorište u trenutku kada su geometri završili posao i seli da pišu zapisnik.

- Sad ću ja sve da rešim! - navodno je rekao Živković i počeo da puca. Geometri su, kako je utvrđeno, uspeli da pobegnu.

Posle krvavog pira, Živković se zatvorio u svoju kuću, ali se policajcima koji su upali sa automatskim puškama ipak predao bez otpora.

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Aleksandar Jovanović, Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track