ON JE STRAH I TREPET ZA CELO SELO: Teroriše, bije, izbezumljen upada u kuće, pljačka i otima! A kada ga policija uhapsi ZA PAR DANA JE NA SLOBODI
Foto: Printscreen Facebook

ne može mu niko ništa

ON JE STRAH I TREPET ZA CELO SELO: Teroriše, bije, izbezumljen upada u kuće, pljačka i otima! A kada ga policija uhapsi ZA PAR DANA JE NA SLOBODI

Crna Hronika -

Doktora Radosava Milutinovića (62) prekjuče po podne u njegovom stanu, pored ambulante, u selu Badovinci kod Bogatića, uz pretnju nožem opljačkao je A. G. iz istog mesta, koji je samo četiri dana pre ovog razbojništva izašao iz pritvora, a policija još traga za njim.

- Živ sam i zdrav, a da sam dobro, nisam posle onoga što sam preživeo - kaže doktor Radosav Milutinović posle traume preživljene u četvrtak po podne.

Naime, oko 16 sati, doktor, koji je radio pre podne, bio je u svom stanu, dok je u ambulanti bila njegova koleginica. Čuo je da buku, kao da neko razbija staklo.

- Pomislio sam da se na ulici dogodila saobraćajna nesreća. Ubrzo je neko lupao na moja vrata i bio sam ubeđen da povređeni u nesreći traže lekarsku pomoć. Kada sam otvorio vrata, razbojnik je samo utrčao u moj stan. Odmah sam ga prepoznao jer nije bio maskiran. Bio je naoružan nožem, izbezumljen. Video sam da nije sav svoj, da je najverovatnije drogiran i pokušao sam ga smirim. Rekao sam mu da će dobiti sve što hoće, da sam mu i ranije davao lekove. Uzeo je novčanik i sav novac koji sam imao, pet, šest hiljada dinara i moj mobilni telefon - priča još uznemireni doktor Milutinović i dodaje da je agonija trajala dva, tri minuta, te da se nije opirao jer bi pljačkaša-narkomana tako samo isprovocirao da na njega nasrne nožem koji je imao kod sebe.

Iako u šoku, doktor je smogao snage i odmah obavestio policiju o pljački i počela je potraga za razbojnikom.

- Meštani su zgroženi ovim napadom, jer ja važim za lekara koga poštuju, cene i komentar im je "zar i na njega?!". Ponavljam, da sam dobro, nisam, ali moram to pobediti u nadi i veri da će razbojnika uhapsiti i privesti pravdi. Takođe se nadam da će biti osuđen na dužu zatvorsku kaznu ili upućen na lečenje, jer je narkoman koji teroriše čitavo selo, a ja sam samo poslednja žrtva u nizu - napominje doktor Milutinović.

Osumnjičeni pljačkaš je, naime, samo četiri dana pre upada u doktorov stan pušten iz pritvora u kome je bio zbog razbojništva. Pre dva meseca je na silu ušao u ambulantu u Badovincima, ali nije bilo lekova da bi ih ukrao. Takođe je provalio i u stan doktorove koleginice, koji je u okviru ambulante, a ona na sreću nije bila kod kuće.

- On traži pare za drogu. Presretao je ljude u večernjim satima na ulici, meštani su u strahu. Posebno su u strahu stariji, penzioneri. Prošle godine je upao u stan profesora istorije i pretukao ga metalnom šipkom. Uhapšen je, a po izlasku iz pritvora ponovo je otišao u stan profesora i tražio pare. Strašno je šta sve trpimo - konstatuje napadnuti doktor.

Protiv osumnjičenog pljačkaša do sada je podneto nekoliko krivičnih prijava, ali nažalost nije na duže vreme sklonjen iz Badovinaca da ne teroriše meštane ovog mirnog mačvanskog sela.

- Policija odradi svoj posao, uhapsi ga. Bude kratko u pritvoru i opet se nađe na slobodi. Kako? Ne znam. Ne znam ko je zatajio u celom tom procesu njegove osude i smeštanja u zatvor. Mogu samo da izrazim nadu da posle napada na mene neće biti sportskog ribolova - pecanja ribe i vraćanja u vodu, tačnije hapšenja pljačkaša-narkomana i njegovog puštanja na slobodu. Jer, ako se ponovo nađe na slobodi, to poniženje i nepravdu ne bih podneo i u tom slučaju biću prinuđen da dam otkaz i napustim selo, čiju većinu meštana cenim, kao i oni mene - kaže na kraju ispovesti opljačkani doktor Radosav Milutinović.

Žive u strahu - teroriše Badovince

Osumnjičeni pljačkaš koji teroriše meštane Badovinaca u selu živi sa babom. Prema rečima doktora Milutinovića, A. G. je napušteno dete, a baba, koja ga mnogo voli, toleriše njegovo ponašanje.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track