SASLUŠAN BRAT UBIJENOG VOĐE NAVIJAČA CRVENE ZVEZDE VELIBORA DUNJIĆA: Neću da gonim optužene i ne tražim odštetu!
Foto: Dado Đilas

viši sud u beogradu

SASLUŠAN BRAT UBIJENOG VOĐE NAVIJAČA CRVENE ZVEZDE VELIBORA DUNJIĆA: Neću da gonim optužene i ne tražim odštetu!

Crna Hronika -

Rade Dunjić, rođeni brat vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića, a koji je u maju 2014. izrešetan ispred splava "Džimis", saslušan je danas u Višem sudu u Beogradu u nastavku suđenja šestorici optuženih za taj zločin.

Na optuženičkoj klupi su, podsetimo, Goran Knežević, Bojan Starovlah, kao i vlasnik splava Miloš Milosavljević i Vuk Musić koji su optuženi za pomaganje učiniocu krivičnog dela, dok se u odsustvu sudi Vladimiru Đuroviću koji je označen kao neposredni izvršilac ubistva.

- Ostajem pri svemu što sam rekao tokom istrage. Nemam nikakvih neposrednih saznanja o ubistvu svog brata, već samo ono što sam video u medijima. Ne pridružujem se krivičnom gonjenju protiv okrivljenih i ne želim da istaknem imovinsko-pravni zahtev - bilo je jedino što je danas Rade Dunjić rekao pred sudskim većem, nakon čega se vratio u publiku i pratio nastavak postupka.

Sud je danas trebalo da sasluša i Ninu Šobotu, koja je bila sa Dunjićem u automobilu u vreme ubistva ispred splava Džimis. U napadu je i ona povređena jer su je dva metka pogodila u nogu i stomak.

Ona se međutim, danas nije pojavila na sudu iz zdravstvenih razloga, a njen zastupnik je naveo da će naknadno dostaviti i lekarsku dokumentaciju.

Sud je potom saslušao i svedoka Predraga Drezgića čiji je iskaz potvrdio odbranu optuženog Vuka Musića, kome se na teret stavlja da je sa splava ukrao risivere sigurnosnih kamera koje su snimile zločin.

On je tvrdio da je u jednoj prostoriji na splavu video i čuo kako Zoran Vukić, inače brat nekadašnjeg državnog sekretara MUP Vanje Vukića, viče na di-džeja Marka Gvozednovića da iščupa risivere sigurnosnih kamera.

- Musića tada nisam video sa njima, a znam da Zorana Vukića često zovu Zoki ili Vuk - rekao je svedok. Njegov iskaz je odbrana ocenila kao potvrdu Musićeve odbrane koji je sve vreme tvrdio da risivere nije iščupao on.

Gvozdenović, Vukić, njegova devojka Jelena Krušedolac, kao i Aleksandar Đuranović koji s enavodno otarasio pištolja nakon zločina, osuđeni su sporazumomo priznanju krivice.

(Kurir.rs/. I. M. Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja