ONI SU SINOVI BALKANSKIH MAFIJAŠA! Za neke se tvrdi da su SUROVIJI OD OČEVA! Trgovali su drogom, otimali i mučili ljude, prebijali, pljačkali...
Ilustracija, Foto: Shutterstock

NESLAVAN SPISAK ŠESTORICE

ONI SU SINOVI BALKANSKIH MAFIJAŠA! Za neke se tvrdi da su SUROVIJI OD OČEVA! Trgovali su drogom, otimali i mučili ljude, prebijali, pljačkali...

Crna Hronika -

Njihovi očevi su bili sa one strane zakona. Mnogi nikada nisu krivično odgovarali.

Sada naslednici pretenduju da pomute "slavu" svojih očeva.

Marko Guzijan

Početkom ove godine završio je u pritvoru zbog mučenja jednog mladića i to samo nekoliko dana nakon što je izišao iz zatvora zbog ubistva. Reč je o mlađem sinu Jovana Guzijana Cunera, kriminalca kojeg su ubili pripadnici zemunskog klana pre petnaestak godina.

Mali Cuner imao je priliku već kao dete da upozna opasne momke koji su, navodno, počinili brojne teške zločine. Svoju kriminalnu karijeru počeo je dvostrukim ubistvom, a dosije je dopunio otmicom i mučenjem Zlatka L. prošle godine, nedugo nakon izlaska iz zatvora.

foto: MUP

Razlozi otmice i mučenja su gotovo neverovatni.

Devojka Cunerovog prijatelja istovremeno je bila u vezi s nesretnim Zlatkom. Kako Zlatko ne bi otkrio ljubavni trougao, Cuner je odlučio da ga otme i muči.

Mali Cuner kriminalnu karijeru počeo je kao maloletnik, kada je imao samo 17 godina. Godine 2007. u jednoj pečenjari je bez povoda hicima iz pištolja ubio goste Z. D. (51) i njegovog sina Aleksandra (22).

Njegov brat Petar uhvaćen je zbog učestvovanja u pucnjavi, ali i kao pripadnik novog zemunskog klana kome je pripisana trgovina drogom, razbojništva, reketiranje, ilegalno oružje.

Na kraju nije osuđivan.

Otac Jovan Guzijan Cuner dovođen je u vezu sa ubistvima, trgovinom drogom i naftom, razbojništvima. Cunera starijeg su ubili pripadnici zemunskog klana Sretko Kalinić i Mile Luković, u zasedi 5. oktobra 2002. godine u centru Zemuna.

Mirko Šijan

Sin pevačice Goce Božinovske i Zorana Šijana, jednog od vođa nekadašnjeg surčinskog klana, puni novinske stupce zbog bahatog ponašanja.

Osumnjičen je da je nožem povredio mladića na Kopaoniku, a zbog svog ponašanja je u leto 2015. godine proteran iz Crne Gore.

Naime, veruje se da je on skrivio saobraćajnu nesreću kada je terencem udario u policijsko vozilo. Njegova majka tvrdila je da je ona vozila, a da je Mirko samo bio suvozač.

foto: Damir Dervišagić

U vozilu su pronašli i određenu količinu narkotika.

Otac, Zoran Šijan, bio je slavni sportista i nekadašnji reprezentativac u kik-boksu, ali je navodno bio na čelu jedne od najgorih bandi Balkana.

Šijan, međutim, nikada nije osuđen ni za jedno krivično delo. Ubijen je 1999. godine u centru Beograda, a ta likvidacija nikad nije rasvetljena.

Milan Ugarković

Mali Ugar jedan je od retkih naslednika koji je možda premašio lik i delo svoga oca Dragana.

Trenutno mu se sudi za ubistvo Jovice Jankovića.

foto: MUP

Prvi zločin, takođe ubistvo, počinio je sa samo 15 godina. Ubio je Džemaila Demirovića, zbog čega je bio u KPD u Kruševcu, odakle je pobegao. Pod istragom je i zbog dvostrukog ubistva u Košutnjaku 2002., kada su stradali Nenad Starčević i Predrag Dimić.

Stariji Ugar devedesetih godina važio je za prvog čoveka tadašnjeg veoma jakog zemunskog klana. Navodno, nije zazirao ni od čega što je donosilo novac - od droge i iznuda do kocke i restorana.

Zanimljivo je da stariji Ugar, za razliku od sina koji je dobar deo života proveo po zatvorima, nikada nije krivično odgovarao, niti je osuđivan. Stariji Ugar ubijen je u zasedi 1999. godine.

Nemanja Milenković

Uhapšen je zbog pucnjave iz, kako je utvrđeno, replike automatskog oružja. Iz pritvora je pušten nakon što je njegov prijatelj u Tužilaštvu priznao da je metak njegov.

Njegov otac Dejan, poznatiji kao Bagzi, bio je član zemunskog klana i glavni akter "incidenta" kod hale "Limes" na Novom Beogradu kad je kamionom uleteo u kolonu vozila u kojoj je bio premijer Zoran Đinđić.

foto: Marina Lopičić

To je bio jedan od scenarija ubistva premijera. Bio je i jedini svedok ubistva Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u Meljaku, kada je, kako je tvrdio, uspeo da se sakrije od policije i pobegnei.

Uhvaćen je 2004. u Grčkoj, izručen Srbiji i postao svedok-saradnik u postupcima protiv bivših "saboraca".

Nemanja Bojović

Nadimak mu je Hemija. Označen je kao vođa podmlatka zemunskog klana, čiji je član i mladi Petar Guzijan.

Osuđen je na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistava, reketiranja, razbojništava. Po izlasku iz zatvora opet je uhapšen, i to u jednom beogradskom kafiću, kada su kod njega pronađeni kokain i spid.

Njegov otac Goran Bojović Amonijak likvidiran je 1992. godine kao istaknuti član srpskog podzemlja.

Marko Zarubica

Uhapšen je odmah posle pljačke pošte, i to kao deo šestočlane kriminalne ekipe.

Njegov brat Bojan Zarubica osuđen je na 20 godina zatvora zbog dva silovanja i razbojništava. Nogu u kriminalnim poslovima povukao je otac Milivoje Zarubica, koji je devedesetih godina i početkom ovog veka slovio za balkanskog kralja trgovine ljudima.

Osuđen je na četiri godine zatvora jer je u svom motelu "Sveti Nikola" organizovao prostituciju i podvodio Rumunke i Moldavke.

Kurir.rs/Express/Foto:Shutterstock, Foto: Marina Lopičić, Foto: MUP, Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track