NEVEROVATNA PRIČA IZ PRIJEPOLJA: Beba od 3 meseca spasla mamu i tatu sigurne smrti! Uveče je krenuo HOROR, a onda se začuo plač! (FOTO)
Foto: Kurir/Zoran Šaponjić

Malešići preživeli zahvaljujući plaču male Sofije

NEVEROVATNA PRIČA IZ PRIJEPOLJA: Beba od 3 meseca spasla mamu i tatu sigurne smrti! Uveče je krenuo HOROR, a onda se začuo plač! (FOTO)

Crna Hronika -

U domu tročlane porodice Malešić iz sela Vincika buknula je vatra usred noći, a roditelje je iz sna prenuo plač njihove tromesečne ćerke, koja je na taj način sprečila tragediju

Tročlana porodica Malešić iz sela Vincika kod Prijepolja pukom srećom je preživela požar koji je u noći između ponedeljka i utorka izbio u njihovoj porodičnoj kući, a sigurne smrti spasla ih je beba!

Kako je za Kurir ispričao Mirko Malešić, čiji je dom uništila vatra, suprugu Helenu i njega iz sna je prenuo plač njihove tromesečne ćerke Sofije, koja je na taj način sprečila neviđenu tragediju.

Nestala struja

- Ja sam oko pola jedan legao da spavam i tada je nestala struja. Sofija je zaplakala oko pola tri, a moja supruga je čula plač i odmah je otišla kod bebe. Tada je čula kako pucaju grede na potkrovlju i shvatila da nešto gori - priča Mirko.

kuća u plamenu
kuća u plamenufoto: Zoran Šaponjić

Kako kaže, čim ga je žena probudila, zgrabio je bebu u naručje.

- Onako u gaćama sam uzeo bebu, nisam stigao ni da se obujem. Istrčali smo napolje bukvalno u odeći u kojoj smo spavali, dok su se grede i rogovi s krova obrušavali - opisivao je Mirko detalje drame.

Kako kaže, tek kada su istrčali napolje, videli su da im gori krov kuće, a soba u kojoj su do pre minut spavali punila se dimom.

- Uspeo sam još jednom da uđem u kuću. Jedino sam uzeo ključeve od kola, sve ostalo je izgorelo. Odmah sam stavio ženu i dete u auto, bilo mi je najbitnije da njih sklonim s hladnoće. Odvezao sam ih do prve kuće, a usput sam pozvao vatrogasce - priča Mirko, koji je u trenu ostao bez krova nad glavom.

dom im izgoreo
dom im izgoreofoto: Zoran Šaponjić

U međuvremenu, do kuće Malešića stigli su vatrogasci, njih devetorica sa tri vatrogasne cisterne, ali su jedino uspeli da spreče da se vatra proširi na deo kuće u kojoj živi Mirkova strina, dok su sprat i potkrovlje potpuno izgoreli.

Izgorela biblioteka

Mirko priča da su se on i Helena venčali u julu ove godine, letos su renovirali kuću, nabavili nov nameštaj, proteklih meseci još neke stvari.

- U trenu smo ostali bez ičega, ali hvala bogu da smo svi živi. Posebno mi je žao biblioteke od nekoliko hiljada knjiga, izgorela mi je i kolekcija od 50 umetničkih slika, među njima su i neke Miće Popovića. Na zgarištu sam našao samo ostatke spaljenih knjiga - kaže Mirko i dodaje da još ne zna šta je uzrok požara.

Materijalna šteta Najvažnije mi je da mi je porodica živa Mirko ističe da ne sme ni da pomisli šta bi se desilo da malena Sofija nije zaplakala. - Krivo mi je što smo ostali bez kuće, ali sam, s druge strane, neizmerno srećan što mi je porodica živa i zdrava. Pretpostavljamo da se bebica uznemirila zbog lupnjave i pucketanja i da ju je to probudilo - kaže Mirko i dodaje da je materijalna šteta velika.

Brojke x 50 slika izgorelo u požaru x 9 vatrogasaca se borilo s vatrom x 3 vatrogasne cisterne gasile požar

(Kurir.rs/ Zoran Šaponjić / Foto: Z.Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track