CRNOGORSKA KRIMI ŠESTORKA NA UDARU: Ovo su vođe ozloglašenih klanova čija se MILIONSKA imovina ispituje! Jedni su u pritvoru, drugi na POTERNICAMA! (FOTO)
Foto: VIJESTI.ME/LUKA ZEKOVIĆ, PRINTSCREEN INSTAGRAM, MUP CG

podzemlje

CRNOGORSKA KRIMI ŠESTORKA NA UDARU: Ovo su vođe ozloglašenih klanova čija se MILIONSKA imovina ispituje! Jedni su u pritvoru, drugi na POTERNICAMA! (FOTO)

Crna Hronika -

Uprava policije inicirala je proveru imovine šest bezbednosno interesantnih osoba iz Podgorice, Kotora i Nikšića zbog osnovane sumnje da su bogatstvo stekli ilegalnim poslovima. Oni su visokorangiranih u kriminalnim krugovima, i škaljarskom i kavačkom klanu.

Kako nezvanično saznaje "Pobjeda", istražitelji proveravaju imovinu Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vođa kavačke grupe, šefova suparničkog klana škaljaraca Igora i Jovice Vukotića, Ranka Radulovića, Milića Minje Šakovića i Stevana Stamatovića.

Istražitelji imaju saznanja da su ovih šest osoba stekli bogatstvo nelegalnim novcem. Njihova imovina procenjuje se na više miliona evra!

Naime, njih šestorica poseduju brojne nekretnine, a inspektori utvrđuju poreklo novca, za koji imaju saznanja da je stečen trgovinom droge i iz drugih krivičnih dela.

Prikupljuju se podaci za više nepokretnosti, kuće, stanove, poslovne prostore, ali su predmet provera i "kretanja na bankovnim računima".

Jovica Vukotić i Ranko Radulović u pritvoru

foto: Printscreen Instagram

Nikšićanin Ranko Radulović i Kotoranin Jovica Vukotić su u pritvoru, dok se Podgoričanin Stevan Stamatović i Kotoranin Igor Vukotić potražuju zbog stvaranja kriminalne organizacije. Radulović je uhapšen 18. juna zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju koja je planirala likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog sina i braće Vilotijević.

foto: Vijesti.me/Luka Zeković

Jovica Vukotić uhapšen je u Turskoj skoro tri meseca kasnije i isporučen je Srbiji, iako ga je Grčka potraživala zbog šverca droge. On je pred srpskim pravosudnim organima osuđen na godinu i tri meseca zatvora zbog falsifikovanja isprava.

U Crnoj Gori protiv njega se vodi istraga pred Osnovnim tužilaštvom zbog utaje poreza i doprinosa. On je saslušan za to krivično delo pred srpskim pravosudnim organima, gde je negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Njegov brat Igor je nedostupan istražiteljima, a tereti se za stvaranje kriminalne organizacije koja je planirala likvidacije osoba iz bezbednosnog sektora. Optužica protiv njega, Ranka Radulovića i još sedamnaest osoba je na razmatranju u Višem sudu.

Stamatović i dalje u bekstvu, sudi mu se u odsustvu

Za Stevanom Stamatovićem je u julu prošle godine raspisana poternica zbog sumnje da je oformio kriminalnu grupu koja je pokušala da ubije Radoicu Zekovića krajem maja prošle godine. Za Stamatovićem je tragala i srpska policija prošle godine zbog sumnje da je bio umeštan u ubistvo Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja, na optuženičkoj klupi su Milan Lješnjak, Podgoričanin Đorđije Božović (27) i Beranci Dejan Deletić (25), Aleksandar Bojović (24) i Stefan Balević (25).

Stamatoviću, kojeg je tužilaštvo označilo kao organizatora ove petočlane kriminalne grupe, sudi se u odsustvu.

Stamatovića, koji slovi za vođu grupe, policija dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom. Zeković, čiju je likvidaciju navodno planirala

Stamatovićeva grupa, blizak je kavačkom kriminalnom klanu. Radojica Zeković je iz zatvora, gde služi sedamnaestogodišnju kaznu za dvostruko ubistvo i ranjavanje, izašao na vikend odsustvo.

On izdržava kaznu zbog ubistva i ranjavanja u bašti restorana "Jadranska straža" u Budvi, septembra 2007. godine. Tada su ubijeni Vladimir Rakočević i Adalbert Šut, a ranjeni Vladimir Janković i Željko Janković.

Ko je Radoje Zvicer?

Zvicer je visoko pozicionirani vođa kavčana, koji već neko vreme ne živi u Crnoj Gori, ali, kako istražitelji sumnjaju, rukovodi članovima ove kriminalne organizacije i sumnja se da je umešan u naručivanje ubistava na našim prostorima.

foto: MUP CG

Prilikom hapšenja Maria Miloševića i Strahinje Đakovića u julu ove godine u Prištini, sumnja se da je i Zvicer bio u tom gradu, ali da mu je u poslednjem trenutku dojavljeno hapšenje, te je on utekao u poslednjem trenutku i nestao sa radara naše policijie.

Protekle sedmice u Češkoj uhapšen je njegov blizak saradnik Slobodan Kašćelan, za kojim je u septembru 2016. godine raspisana poternica.

On je potraživan zbog pokušaja ubistva, stvaranja kriminalne organizacije i zelenašenja. Kašćelan je bio pod finansijskom istragom i njemu je blokirano 19 nekretnina istražitelji su privremeno zabranili korišćenje tih nepokretnosti.

Ko je Milić Minja Šaković?

Milić Minja Šaković je, prema evidencijama policije, blizak škaljarskom klanu i nedavno je od njega i njegove braće Marka i Novaka oduzeto pet luksuznih vozila, više platnih kartica, 12.800 evra bez potvrde o poreklu, više mobilnih telefona.

On je sprskoj javnosti postao poznat ranije kada je za njim tragala beogradska policija zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana, Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi sredinom oktobra prošle godine.

Pojedini saradnici Aleksandra Stankovića su za beogradske medije ispričali da je on bio povezan sa crnogorskim mafijašima, bliskim kavačkoj grupi iz Kotora.

Kurir.rs/CDM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track