Najnovije vesti

TEŠKA NESREĆA KOD KRUŠEVCA! AUTOBUS PROKLIZAO, PA SE ZAKUCAO U FIJAT: Vozač nastradao, trudnica teško povređena, lekari je PORODILI CARSKIM REZOM! Ima još povređenih
Foto: Printscreen/RTS

užas

TEŠKA NESREĆA KOD KRUŠEVCA! AUTOBUS PROKLIZAO, PA SE ZAKUCAO U FIJAT: Vozač nastradao, trudnica teško povređena, lekari je PORODILI CARSKIM REZOM! Ima još povređenih

Crna Hronika

Muškarac (26) je poginuo, a žena (25) koja je bila u poodmakloj trudnoći teško je povređena u saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na putu Kruševac - Đunis, na Čokotinom brdu.

 

U nesreći koja se dogodila jutros pre 7 sati, kada su se sudarili autobus kruševačkog "Jugoprevoza" i automobil "fijat punto", vozač automobila poginuo je na licu mesta, a žena, trudnica u poodmakloj trudnoći, koja se nalazila s njim u kolima transportovana je u bolnicu, gde je porođena carskim rezom.

 

Prema poslednjim informacijama, žena je i dalje kritično i zbog dodatnih komplikacija u toku je druga hirurška intervencija.

 

"I pored svih mera koje smo preduzeli stanje se pogoršavalo, došlo je do dodatnih komplikacija i sada je u toku druga hiruška intervencija kojom pokušavamo da stabilizujemo njeno stanje. Žena je sada u (operacionoj) sali i borba za njen život i dalje traje", objasnio je dr Savko Marković, načelnik Službe anestezije, reanimacije i intenzivnog lečenja Opšte bolnice Kruševac.

 

Dr Savko Markovića izjavio je ranije danas da je žena primljena u devetom mesecu trudnoće u izuzetno teškom stanju i zbog unutrašnjeg krvarenja izvršen je carski rez posle čega je beba prebačena u KC Kragujevac.

 

"Trudnica je primljena u jedinicu intenzivnog lečenja hirurškog sektora Opšte bolnice oko 8.15 časova u izuzetno teškom stanju. Odmah su preduzete mere reanimacije. Oformljen je tim lekara specijalista hirurgije i ginekologije.

 

"Odlučeno je da se hitno uradi kombinovana hirurška intervencija usmerena na istovremeno spašavanje majke i deteta", rekao je dr Marković.

 

On je dodao da je odmah po završenom carskom rezu beba reanimirana i da su uspostavljeni zadovoljavajući vitalni parametri. Kako je rekao, radi nastavka lečenja beba je prebačena u Klinički centar Kragujevac.

foto: Printscreen/RTS

 

Istovremeno je, kaže, urađena hirurška procedura usmerena na zaustavaljanje unutrašnjeg krvarenja majke i ona se sada nalazi u jedinici intenzivnog lečenja hirurškog sektora.

 

"Stanje je i dalje izuzetno teško, vitalni parametri nisu zadovoljavajuće dobri i borba za njen život je u toku", rekao je Marković.

 

U "fijatu" koji se sudario sa autobusom nalazile su se četiri osobe , dve žene i dva muškarca. Druga dva putnika su lakše povređene, od kojih je jedan sa povredama vrata i glave. Iz autobusa je samo jedna putnik lakše povređen.

 

- Poziv smo primili u 6.50 sati i izašli smo na teren sa dve ekipe - rekli su za  iz Hitne pomoći u Kruševcu.


Do sudara je došlo kada je autobus proklizao na putu zbog snega, prešao u suprotnu kolovoznu traku gde se sudario sa puničkim vozilom i nastavio dalje na ledinu kraj puta.

 

Priveden vozač autobusa

 

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J.B. (1982) iz okoline Kruševca određeno je zadržave do 48 sati i u zakonskom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

 

Uviđaj je izvršio osnovni javni tužilac sa pripadnicima saobraćajne policije iz Kruševca.

 

(Kurir.rs/Blic, Agencije)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...