HRANILI GA I POMAGALI, A ON IM ZAPALIO KUĆU! IZGORELO SVE, USPOMENE, 5.000 KNJIGA, A MOŽDA I PSI: Uhapšen Saša D. iz Velike Plane!
Foto: Privatna Arhiva

požar

HRANILI GA I POMAGALI, A ON IM ZAPALIO KUĆU! IZGORELO SVE, USPOMENE, 5.000 KNJIGA, A MOŽDA I PSI: Uhapšen Saša D. iz Velike Plane!

Crna Hronika -

Porodici Kostić, koja živi i radi u Švajcarskoj, kuću je spalio komšija koji je povremeno kod njih radio i kome su, kako tvrde, pomagali otkako je s porodicom izbegao s Kosova

Saša D. (39) iz Velike Plane uhapšen je zbog sumnje da je u noći između 6. i 7. januara zapalio kuću porodice Kostić, koja inače živi u Švajcarskoj.

Kako Kurir saznaje, uhapšenom piromanu se na teret stavlja krivično delo izazivanja opšte opasnosti, a kako tvrdi porodica Kostić, on je u njihovom domaćinstvu povremeno obavljao neke poslove.

oštećena kuća
oštećena kućafoto: privatna arhiva

Žaklina Kostić, čija je majka vlasnica kuće, tvrdi da ovo nije prvi put da je Saša D. pravio probleme i upadao u njihov porodični dom dok su oni bili u Švajcarskoj.

- Moj otac je jesenas iznenada preminuo, pa smo nakon 40 dana od smrti odlučili da majku povedemo s nama u Švajcarsku kako ne bi bila sama. Kuću smo ostavili na čuvanje čoveku koji nam je hranio pse. Međutim, u novembru smo saznali da je Saša, koji je ranije pomagao mojim roditeljima i obavljao neke poslove za njih, provalio u našu kuću i da je uhapšen zbog toga - priča Kostićeva i nastavlja:

sve izgorelo
sve izgorelofoto: privatna arhiva

- On je bio mesec dana u pritvoru, nakon toga je pušten, ali smo u decembru saznali da su nam zapaljene pomoćne prostorije, u kojima su bila drva i neki tišleraj koji je ostao od mog oca, ali i da je provaljeno u kuću - kaže naša sagovornica.

Kostićeva naglašava da se Saša D. nakon toga smirio, sve do Badnje večeri, kad im je javljeno da im je porodična kuća izgorela.

- U kući su se nalazile dragocenosti, dokumenta, suveniri, uspomene i 5.000 knjiga, koje su moji roditelji sakupljali celog života. Bilo je tu veoma retkih knjiga, neke su imale kožni povez, bilo je i enciklopedija, knjiga domaćih i stranih autora, ali i ikona, jer su roditelji vernici - objašnjava Žaklina Kostić.

porodica Kostić
porodica Kostićfoto: privatna arhiva

Najviše ju je pogodilo to što je, prema njenim rečima, njena porodica pre dvadeset godina pomogla Saši D. i njegovim roditeljima kad su izbegli s Kosova i Metohije.

foto: Privatna Arhiva

- Moji roditelji su toj porodici pronašli kuću, kod jednog deke koga su čuvali do smrti, a potom ga nasledili. Kad mi se tata razboleo, dolazio je da mu pomaže, a nastavio je i nakon njegove smrti, za šta smo mu majka i ja davale novac.

Strašno je da nas je to snašlo posle takvog dobročinstva - rekla je naša sagovornica.

Nestali Vatra ubila i pet psića?

Žaklina Kostić kaže da još uvek ne znaju šta se dogodilo sa pet psića koji su bili u dvorištu.

- Čovek koji ih hrani kaže da ne zna šta je s njima. Možda ih je Saša odvezao, pa su pobegli, a možda su i nastradali u požaru - rekla je naša sagovornica.

(Kurir.rs/ J. Ivić/ Foto: privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track