KRENULA DA SE PORODI PA POGINULA NA ZAVEJANOM PUTU! Tek rođena beba postala SIROČE, a rođak stradale Jovane otkrio jezivu činjenicu o udesu koji je porodicu zavio u crno!
Foto: Privatna Arhiva

tuga

KRENULA DA SE PORODI PA POGINULA NA ZAVEJANOM PUTU! Tek rođena beba postala SIROČE, a rođak stradale Jovane otkrio jezivu činjenicu o udesu koji je porodicu zavio u crno!

Crna Hronika -

Zla sudbina! Jovana Milenković (24), koja je bila u devetom mesecu trudnoće, podlegla je povredama dan kasnije, a njen muž Stefan Ilić (27) poginuo je na licu mesta u sudaru njihovog „fijata“ sa autobusom. Jovanin sin rođen je carskim rezom i bori se za život u bolnici u Kragujevcu!

Stefan Ilić (27) poginuo je na licu mesta, a njegova trudna supruga Jovana Milenković (24) podlegla je teškim povredama dan kasnije. Njena sestra Teodora (20) i otac Saša, kao i još jedan putnik povređeni su na Čokotinom brdu kod Kruševca kada se „fijat punto“ u kome su bili sudario sa autobusom.

Kako saznajemo, posle nesreće dečak je rođen carskim rezom i lekari kragujevačke bolnice bore se za njegov život.

Stravičan sudar dogodio se na deonici Kruševac-Kaonik u 6.45 časova, kada su se na putu pokrivenom snegom i ledom direktno sudarili autobus kruševačkog „Jugoprevoza“ i „fijat“ u kome se nalazilo četvoro putnika.

Autobus, koji je vozio Bojan J. (37), proklizao je, prešao u drugu traku i udario u automobil. Jedan putnik iz autobusa lakše je povređen.

Smrskani „fijat“

foto: Privatna Arhiva

- Od siline udarca Stefan Ilić, koji je upravljao automobilom, poginuo je na mestu. Trudnica je teško povređena, a u njenom izvlačenju iz smrskanog vozila učestvovalo je nekoliko ljudi - kaže naš izvor.

Nesrećna devojka ostala je zaglavljena u slupanom „fijatu“, pa su više od 20 minuta pokušavali da je izvade.

- Vozači koji su se tu zatekli, a potom i vatrogasci počeli su da je izvlače i ona je transportovana u Opštu bolnicu u Kruševcu. Toliko krvi nisu skoro videli ni medicinski radnici. Kad su dve ekipe Hitne pomoći stigle, nesrećni Ilić je već bio preminuo i nije mu bilo spasa. Njegovo telo izvukli su vatrogasci koji su sekli olupinu - naveo je naš sagovornik iz istrage.

Prema rečima rođaka porodice Milenković iz Đunisa, Jovana je krenula u bolnicu jer je dobila kontrakcije.

- Stefan je povezao Jovanu, njenog oca i sestru po nevremenu, napolju je padao sneg, a put je bio teško prohodan. Ona je počela da se porađa iako joj je termin bio 20. januar - pričaju rođaci.

Kako kažu, Stefan, koji je rodom iz Parunovca, došao je u Đunis da živi s Jovanom.

- Jovana nije radila, dok su otac i muž bili zaposleni u selu - kazali su nam rođaci.

foto: Printscreen RTS

Drama u bolnici

Na intenzivnoj nezi nalazi se i Teodora Milenković (20), Jovanina sestra, koja ima više povreda grudnog koša.

- Sumnja se da ona ima i povrede vrata, ali je u stabilnom stanju. Četvrti putnik iz „fijata“ nema teške povrede, samo je ugruvan. Jovanin otac ima samo lakše povrede i on nije lečen u bolnici - kažu u bolnici.

Vozaču autobusa Bojanu J. na teret se stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

- Bojan je rodom iz Trnčara, sela kod Kruševca, i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati - rekao je naš izvor.

Meštani krive sudbinu

Meštani Đunisa, u kome su Ilić i Milenkovićeva živeli, kažu da je reč o divnom mladom paru. Mnogi okrivljuju sudbinu što je Jovana dobila trudove baš kad su putevi neprohodni.

- Ovo im je prvo dete. Sigurno su planirali još dece. Skoro su se venčali i on je kod nje došao da bude tu ovih dana jer je zašla u deveti mesec trudnoće. Mladi su, pa su zato i lep par, al‘ eto, sudbina - priča Jovanina komšinica.

U teškom stanju DEČAK TEŽAK 3,5 KG

Kako saznajemo, muška beba teška 3,5 kilograma koju je Jovana Milenković rodila prebačena je u Centar za neonatologiju u Kragujevcu, gde se nalazi pod stalnim nadzorom lekara.

- Beba koja je rođena u bolnici u Kruševcu intubirana je i nalazi se u teškom stanju. Lekari se bore za njen život - kaže za Kurir prof. dr Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra Kragujevac. Prema njegovim rečima, vrlo je nezahvalno i teško davati prognoze o mogućem oporavku deteta.

Aleksa Ilić, rođak Jovane Milenković, kaže da je ovaj put jako opasan.

- To Čokotino brdo je celo u krivinama i skoro nikad se ne čisti od snega, a u ova dva dana je baš napadao. U kolima je bila i njena sestra, koja je u lošem zdravstvenom stanju, ali nadamo se da će se oporaviti - kaže Ilić.

J. I. - M. S. - D. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track