BEOGRAĐANKA TRAŽILA BLAGO, PA OTKRILA NAJMRAČNIJU TAJNU KOMŠIJE: Podigla sam jorgan i ugledala LEŠ komšinice koja je mrtva 2 GODINE!
Foto: Sonja Spasić

BIZARNO

BEOGRAĐANKA TRAŽILA BLAGO, PA OTKRILA NAJMRAČNIJU TAJNU KOMŠIJE: Podigla sam jorgan i ugledala LEŠ komšinice koja je mrtva 2 GODINE!

Crna Hronika -

Ljubica Vujić umrla 2016, a umesto da je sahrani na groblju, sin je njene posmrtne ostatke držao u mrtvačkom sanduku u njenom dvorištu

Đevrija Jašari (29) pronašla je prekjuče u Makiškoj ulici u beogradskom naselju Železnik mrtvački sanduk sa posmrtnim ostacima svoje komšinice Ljubice Vujić, koja je preminula još 2016. godine!

Kako je Đevrija ispričala za Kurir, sanduk je našla u napuštenoj kući dok je skupljala drva za ogrev.

foto: Sonja Spasić

Telo istrulilo

- Bilo je strašno! Tražila sam drva da bih založila šporet, a našla sam Ljubičin skelet. Nesrećna Ljubica umrla je pre dve godine, a njen sin Radovan je posmrtne ostatke stavio u sanduk, koji je umotao u najlon i, umesto da sahrani majku, ostavio je kovčeg u njenoj šupi. Preko njega je natrpao letve, tako da niko nije ni znao da baka tu trune - kaže još uvek šokirana Đevrija.

2 godine prošlo od Ljubičine smrti 50.000 dinara je maksimalna novčana kazna za Radovana Vujića

Ona ističe da ju je zanimalo šta je Ljubičin sin sakrio u toj šupi ispod letvi, te da je zbog toga prekjuče odlučila da ih pomeri.

- Sklonila sam sve sa vrata, a bilo je svega i svačega na njima. Čim sam ušla, primetila sam veliku gomilu nabacanih stvari. Kada sam jedan sloj stvari sklonila, videla sam najlon koji je bio uvezan u čvor. Odmotala sam najlon i videla mrtvački sanduk. Pomislila sam da je Radovan najverovatnije tu sakrio dragocenosti koje je ranije ukrao od majke. Verovala sam da je reč o nekom skrivenom blagu - kaže naša sagovornica i dodaje da je, pre nego što je otvorila sanduk, pozvala komšinicu da joj pomogne.

- Otvorile smo ga, a unutra je bio umotan jorgan. Uzela sam drvo i počela polako da ga odmotavam i odjednom sam ugledala ljudsku nogu. Komšinica je viknula: "Leš!", a mene je u trenutku oblio hladan znoj. Nije bilo nikakvog smrada ili se bar od hladnoće nije osećao. Kada smo odmotali malo više, prepoznala sam Ljubičine stvari, odnosno njen zeleni džemper. Ona se već raspala, od nje je ostao samo skelet. Raspala se skroz - priča potresena žena.

foto: Sonja Spasić

Maltretirao majku

Kako kaže, odmah je pozvala policiju, koja je obavila uviđaj i počela da traži Ljubičinog sina Radovana.

- Družila sam se sa Ljubicom. Bila je apotekarka i godinama je živela sama. Taj njen sin je dva puta mesečno dolazio kod nje dok je bila živa. U septembru 2016. rekao nam je da je ona umrla, ali nikoga iz komšiluka nije zvao na sahranu. Sada nam je jasno zašto - kaže Đevrija i dodaje da je Radovan maltretirao majku.

- Dolazio je kod nje samo kad ona primi penziju. Pokupi joj sav novac i ode. Inače, on je oženjen i ima decu. Živi u nekom drugom naselju. Od Ljubičine smrti povremeno je dolazio ovde u njenu kuću, ali se nije zadržavao. Verovatno je dolazio da proveri da li je neko našao njen leš - rekla je Jašarijeva.

Sve isplanirao Ogradio i zaključao dvorište

Kako saznajemo, Radovan je posle majčine smrti zaključao dvorište, verovatno kako niko ne bi mogao da uđe i eventualno pronađe telo.

- Zavario je kapiju, tako da prekjuče ni policija nije mogla da uđe u dvorište. Stavio je na kapiju neki visoki lim, ali je ipak u ćošku ostao mali prolaz, kroz koji se provlačimo - ispričala je komšinica pokojnice.

Sin dao izjavu policiji Nisam imao novca da je sahranim

Radovan Vujić (55) nakon bizarnog otkrića priveden je u policijsku stanicu, gde je rekao da je kovčeg sa majčinim telom sakrio u šupu jer nije imao novca da je sahrani.

- Smrt je uredno prijavljena. Ustanovljeno je da je reč o prirodnoj smrti. Baka je bila penzioner i penzionom fondu prijavljena je smrt. Niko nije naknadno podizao penziju. Nikom ništa nije bilo sumnjivo do trenutka kad je leš pokojnice slučajno otkriven - rekao je izvor Kurira.

U ovom slučaju nema krivičnog dela, već je reč o prekršaju koji se kažnjava novčanom sumom od 1.000 do 50.000 dinara.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/ foto:Sonja Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track