POLICIJA OBJAVILA RAT DILERIMA POSLE SMRTI SOFIJE (15) KOJA JE PREMINULA ZBOG EKSTAZIJA: Uhapšena grupa dilera u Aranđelovcu, među njima i jedna devojka (21)!
Foto: Printscreen Facebook, Printscreen MUP Srbije

AKCIJA MUP

POLICIJA OBJAVILA RAT DILERIMA POSLE SMRTI SOFIJE (15) KOJA JE PREMINULA ZBOG EKSTAZIJA: Uhapšena grupa dilera u Aranđelovcu, među njima i jedna devojka (21)!

Crna Hronika -

Najjača grupa dilera droge u Aranđelovcu uhapšena je u velikoj akciji kragujevačke policije u kojoj je u roku od dva dana lišeno slobode na desetine kriminalaca.

Kako nezvanično saznajemo, zbog sumnje da su prodavali drogu na tržištu Aranđelovca, uhapšeni su Goran R. (35), Predrag G. (36), Jugoslav M. (38), Marko P. (24) i Marija I. (21).

Naime, kod Rabrenovića je pronađeno devet paketića heroina, kao i više tableta sa liste psihoaktivnih supstanci i vagica za precizno merenje.

Kod Grujića je pronađeno 500 semenki indijske konoplje i više tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, dok je Mijatović pao sa marihuanom i takođe psihoaktivnim tabletama.

Kod Prokića pronađene su semenke indijske konoplje. Najmlađa Marija Ilić iz Kruševca, prema nezvaničnim informacijama, uhapšena je sa 200 grama droge u trenutku kada je putovala iz Kragujevca ka Aranđelovcu.

foto: Printscren Facebook

Sumnja se da su njih petoro radili zajedno na području ovog grada. Svi su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do dvanaest godina.

Kako saznajemo, Rabrenoviću, Prokiću i Ilićevoj određen je pritvor do 30 dana, dok su Grujić i Mijailović priznali da su trgovali drogom.

Prema nezvaničnim informacijama našeg lista, na razbijanju narko-klanova u ovom gradu policija je intenzivno počela da radi pre dva meseca, nakon smrti Sofije Siljanoski (15).

Maloletnica je preminula 5. novembra u bolnici, četiri dana nakon kućne žurke na kojoj je od lokalnog dilera Nikole Bogdanovića (21) uzela i progutala tabletu ekstazija. Kako je nakon smrti devojčice ispričala njena drugarica, Sofija je nakon uzimanja tablete prebledela i bilo joj je sve lošije. Drugari su je odvezli kući, a zatim je prevezena u bolnicu.

foto: Shutterstock

Nažalost, i pored napora lekara VMA, neurologa i toksikologa, nije joj bilo spasa i ona je preminula četiri dana nakon uzimanja smrtonosne tablete. Porodica je nakon infarkta mozga, koji je njihova mezimica doživela nakon konzumiranja droge, organe donirala klinici u Tiršovoj kako bi se pomoglo drugoj deci kojoj će tako biti spaseni životi.

Diler Nikola Bogdanović je ubrzo uhapšen, a nakon zadržavanja u policiji sproveden je nadležnom tužilaštvu u Aranđelovcu. On je priznao da je doneo tablete na žurku, ali će dalja istraga otkriti od koga je smrtonosne tablete nabavio za preprodaju.

foto: Printscreen Facebook

Nakon ovog događaja meštani Aranđelovca odlučili su da sami podnesu krivične prijave protiv zla koje je okupiralo njihov grad.

Među uhapšenima u velikoj akciji policije u Kragujevcu su braća Marko i Božidar, Nikola P. i Darko Ž., koji se povezuju sa jednom od kriminalnih grupa iz naselja Aerodrom. Pored njih, uhapšeni su i glavni kriminalci Saša M. i Novak T., koji su pod sumnjom da pripadaju drugom klanu iz istog naselja, a koji su povezani sa, kako se sumnja, tučom u noćnom klubu "Volpe", kada je teško povređen bivši bokser J. L. (24), koji je isečen do te mere da su mu prekinute tetive na nogama i periferni nervi.

(Kurir.rs/Blic-M.Brkić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track