SESTRIĆ ZVEZDINOG FUDBALERA IDE NA ROBIJU! Brutalno je zaklao babu, pa pobegao u igraonicu, a SADA JE STIGLA I KAZNA!
Foto: Privatna Arhiva

užasan zločin

SESTRIĆ ZVEZDINOG FUDBALERA IDE NA ROBIJU! Brutalno je zaklao babu, pa pobegao u igraonicu, a SADA JE STIGLA I KAZNA!

Crna Hronika -

Srđan Mijailović (24) koji je hladnokrvno izbo svoju baku po majci Miru Šarac (64) početkom prošle godine njenom stanu u Rumi, osuđen je u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici napravosnažnom presudom na 18 godina zatvora.

Brutalno ubistvo koje je šokiralo Srbiju dogodilo se početkom prošle godine, 24. januara, kada je Srđan došao u stan kod svoje bake. U prvi mah, sve je delovalo uobičajeno, a nesrećna starica, ni ne sumnjajući šta sledi, skuvala je svom unuku kafu i legla da odmori.

Međutim, pomahnitali unuk je uzeo nož i zadao joj smrtnonosne ubode u vrat, a potom je od nje uzeo novac, platne kartice i svo zlato koje je nesrećna žena čuvala u svom stanu.

Ceo zločin obelodanjen je kada je Mirin suprug Božidar Šarac pozvao svoju ženu telefonom, na koji mu se javio Srđan. Kako je kasnije ispričao, to mu je odmah bilo sumnjivo, jer je Srđan kazao da je Mira kod komšinice.

Božidar je stigao u Mirin stan oko 16 sati i tamo zatekao Srđana kog je odmah pitao gde mu je žena. Tada su počeli da se raspravljaju, a verbalni kontakt je umalo prerastao u fizički. Ipak, Srđan se otrgao Božidaru i pobegao iz stana.

Kada je nesrećni čovek, tragajući za svojom ženom, krenuo u kupatilo, zatekao je jeziv prizor: vrata nije mogao da otvori, jer je beživotno telo njegove supruge ležalo je u lokvi krvi na podu. Preplašeno je pozvao Hitnu pomoć i policiju, koji su došli na lice mesta i konstatovali smrt.

foto: Privatna arhiva, Saša Pavlić

U međuvremenu, da slučaj bude još bizarniji, Srđan je nakon izlaska iz stana u kom je napravio krvoproliće, otišao u igraonicu, gde ga je kasnije policija pronašla dok je igrao igrice na računaru.

Kasnije je utvrđeno da je Srđan problematičan mladić koji je od ranije poznat policiji, a da je duže vreme imao problema sa drogom, od koje se i lečio. Pretpostavlja se da je krađu počinio upravo da bi imao novac za drogu.

Srđanov deda: "Džaba njegovog kajanja, kad nje više nema"

Na ovaj krvavi zločin Božidaru Šarcu (71) ni posle godinu dana ne blede slike.

- Bio sam na izricanju presude kada je rekao da mu je žao zbog svega što se dogodilo. Ali džabe njegovog kajanja, kada njoj više povratka nema. Nažalost, droga ga je uništila, ona ga je dovela do toga. Mi ne idemo njemu u posetu. Žao mi ga je, žao mi je i supruge. Ko ima pravo da nekome oduzme život - pitao se Božidar.

Navodno, ispričao je Božidar, Srđan je kazao policiji da je zapravo imao nameru da ubije njega, dedu, a ne babu Miru.

Sestrić bivšeg Zvezdinog fudbalera

Osuđeni Srđan Mijailović je sestrić bivšeg fudbalera Crvene zvezde i Obilića Dragana Šarca, sada trenera u Čukaričkom, a zaklana Mira Šarac je njegova majka.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track