PRVI PUT UBIO SA 15 GODINA,  SUDILI MU ZA JOŠ 3 UBISTVA, STRAH I TREPET U BEOGRADU: Evo ko je Mali Ugar, čovek koji je sinoć nasamario PLAĆENE UBICE U ZEMUNU
Foto: MUP

Poznati kriminalac izbegao smrt

PRVI PUT UBIO SA 15 GODINA, SUDILI MU ZA JOŠ 3 UBISTVA, STRAH I TREPET U BEOGRADU: Evo ko je Mali Ugar, čovek koji je sinoć nasamario PLAĆENE UBICE U ZEMUNU

Crna Hronika -

Milan Ugarković (36), koji ima debeo policijski dosije, otkrio je da su mu nepoznate osobe pod automobil postavile eksplozivnu napravu, koju je policija uspešno deaktivirala

Milan Ugarković, zvani Mali Ugar (36), sin ubijenog pripadnika "zemunskog klana" Dragana Ugarkovića Ugara, za dlaku je izbegao likvidaciju koja je, po svemu sudeći, bila plaćena i dobro isplanirana.

Ugarković je u subotu ispod svog automobila, koji je bio parkiran u Zemunu, pronašao bombu, o čemu je odmah obavestio policiju.

- Njegov auto bio je parkiran na uglu ulica Ljiljane Krstić i Žike Pavlovića. Kada je prišao kolima, Ugarković se sagao i ispod vozačevog sedišta, sa spoljnje strane, primetio eksplozivnu napravu. Odmah je znao o čemu se radi i pozvao je policiju. KD ekipa MUP došla je u Zemun i uspešno deaktivirala bombu - kaže naš izvor.

Osujetio im plan

Prema njegovim rečima, nesumnjivo je da je neko nameravao da digne Malog Ugara u vazduh.

- Po svemu sudeći, profesionalci, koji su najverovatnije bili plaćeni, postavili su bombu pod automobil sa namerom da ubiju Malog Ugara. Međutim, on je osujetio njihov plan jer je bio oprezan. Ne isključuje se ni mogućnost da je znao šta mu se sprema, zbog čega je bio vrlo oprezan, te je stoga detaljno pregledao vozilo pre nego što je odlučio da uđe u njega i startuje motor. Upravo to mu je spaslo život, jer da je krenuo, bomba bi se sigurno aktivirala i raznela bi ga - kaže izvor.

bogat dosije
bogat dosijefoto: MUP

Kako saznajemo, Ugarković, koji je odranije poznat policiji po teškim krivičnim delima, dao je izjavu inspektorima pošto je pronašao bombu.

- On je navodno naveo da ne zna ko bi mogao da postavi eksploziv pod njegov automobil. Pokrenuta je istraga i policija ozbiljno radi na utvrđivanju motiva i pronalaženju osoba koje su htele da likvidiraju Ugarkovića - kaže naš izvor i dodaje da su preuzeti i snimci sa sigurnosnih kamera kako bi se utvrdilo da li je neka od njih snimila momenat podmetanja bombe.

Ubio sa 15 godina

Mali Ugar je više puta bio hapšen. Nadležnima je postao poznat još kao maloletnik jer je sa 15 godina ubio Džemila Demirovića, zbog čega je služio kaznu u KPZ Kruševac, odakle je uspeo da pobegne. Nakon toga mu se sudilo zbog čak tri ubistva.

- Suđeno mu je zbog ubistva Jovice Jankovića, a nakon ovog ubistva, bio je dve godine u bekstvu. Posle hapšenja bio mu je određen kućni pritvor, a 2017. pravosnažno je oslobođen optužbi za ubistvo. Dovodio se i u vezu sa dvostrukim ubistvom u Košutnjaku, maja 2002. godine, kada su stradali Nenad Starčević i Predrag Dimić. Tada se spekulisalo da je motiv za ubistvo svađa zbog podele plena, pošto su Ugarković i dvojica ubijenih opljačkali kladionicu - podseća naš izvor.

Nađen arsenal oružja

Ugarova grupa učestvovala u likvidacijama?

Policija je u aprilu 2016. godine u Inđiji pronašla zakopan arsenal oružja, za koji se sumnjalo da pripada Ugarkoviću, koji je u tom trenutku bio u pritvoru.

- Oružje je bilo sakriveno u buretu, na imanju koje se vodilo na pokojnog oca Malog Ugara. Policija je sumnjala da je korišćeno za likvidacije. Na 40 metara ispod zemlje, u buretu, nađeno je 17 pištolja i revolvera, dva "škorpiona", devet pušaka, više od 1.000 metaka, 250 grama praškaste materije, kao i prigušivači, optički nišan, zaštitne rukavice - podseća naš izvor.

Nerešeno ubistvo

Otac mu izrešetan

Dragan Ugarković Ugar, otac Malog Ugara, ubijen je u sačekuši 22. novembra 1999. na Novom Beogradu. Ubistvo nekadašnjeg vođe "zemunskog klana" ostalo je nerešeno do današnjeg dana.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: MUP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track