OPTUŽENI ZA LIKVIDACIJU: Nisam svedok-saradnik, a prete mojoj porodici!
Foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

RAT KLANOVA

OPTUŽENI ZA LIKVIDACIJU: Nisam svedok-saradnik, a prete mojoj porodici!

Crna Hronika -

Darko Vesković, na osnovu čijeg je svedočenja navodno raspisana poternica za Filipom Koraćem, juče je rekao da je pod velikim pritiskom, a da su životi članova njegove porodice ugroženi

Darko Vesković, koji je optužen da je s Nemanjom Ivanovim 10. marta prošle godine učestvovao u likvidaciji Blaža Đurovića, koji je navodno bio blizak "kavačkom klanu", juče se na početku suđenja požalio sudskom veću da on trpi velike pritiske, a njegova porodica dobija pretnje zbog spekulacija da je postao svedok-saradnik.

Mediji su, podsetimo, ranije objavili da je Vesković pristao na saradnju s tužilaštvom i da je na osnovu njegovog iskaza zbog podstrekivanja na ubistvo Đurovića, u januaru ove godine raspisana poternica za desnom rukom Luke Bojovića Filipom Koraćem.

O Koraću juče, međutim, nije bilo reči, niti je njegovo ime obuhvaćeno optužnicom.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Ne osećam se krivim za ubistvo Đurovića, ali neću sada iznositi odbranu jer sam pod velikim pritiskom. Označen sam kao visokopozicionirani član terorističko-kriminalne grupe, pominje se da sam učestvovao u drugim krivičnim delima, pominjem se kao svedok-saradnik. Zbog svega toga, mojoj porodici upućuju pretnje ljudi iz kriminalne grupe Blaža Đurovića - obratio se juče Vesković navodeći da je policija njegovu porodicu obavestila da su im životi ugroženi i ponudila im zaštitu.

Bezbednost Ne izvode ih iz CZ Ni Nemanja Ivanov, koji je optužen da je s Veskovićem učestvovao u likvidaciji, juče nije želeo da iznosi detaljnu odbranu. - Nemam nikakve veze s ovim krivičnim delom, niti imam bilo kakva saznanja o njemu. Izneću svoju odbranu pošto budu izvedeni svi dokazi - rekao je Ivanov. Inače, suđenje je održano u sudnici u Centralnom zatvoru da dvojica optuženih zbog bezbednosti ne bi bila prebacivana u sud. U publici inače nije bilo nijednog prijatelja, niti člana porodice, a između Veskovića i Ivanova stajalo je pet stražara.

foto: Zorana Jevtić

Veskovićev branilac, advokat Zora Dobričanin Nikodinović, zatražila je od veća da ovom optuženom omogući da "mirno boravi u pritvoru i da ga niko ne uznemirava".

- Tražimo da ga niko ne uznemirava, s bilo koje strane, da se ne spekuliše da je on tražio da ga posete specijalni tužilac i policajci, jer u predmetu stoji da ga obilaze na njegov lični zahtev, a da je tako, o tome bi morali da postoje dokazi - rekla je Zora Dobričanin Nikodinović.

Podsetimo, u Đurovića, koji je navodno bio blizak "kavačkom klanu", ispaljeno je 29 metaka ispred kuće u kojoj je živeo na Voždovcu. Sumnja se da je i on nastradao u ratu dva klana i da su osumnjičeni za ubistvo bliski "škaljarcima".

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Dragana Udovičić, Aleksandar Jovanović Cile, Zorana Jevtić, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track